Обединени в надеждата

24 September 2019

Имате рак на гърдата” – четири думи, които никой не желае да чува от своя лекар. И въпреки това на всеки 15 секунди някъде по света една жена бива диагностицирана с рак на гърдата. Поради тази причина от 1992 г. насам The Estée Lauder Companies са посветени на спасяването на животи обединявайки и вдъхновявайки хората навсякъде чрез мисията на кампанията за борба с рака на гърдата.

Тази година кампанията включва 15 розови панделки – символизиращи статистиката с 15-те секунди. Зад всяка панделка стои някой, който подкрепя другите, сестра, пациент, близък, доктор, застъпник, приятел, учен, някой, който го е грижа. Всяка панделка, която даваме е твърде много, но всички ние оставаме обединени и водени от надеждата за лек.

Почти всеки познава поне един човек, който е бил засегнат от рака на гърдата – или самият той е чул онези думи. Ракът на гърдата е често срещан при жени в световен мащаб и се увеличава особено в развиващите се страни, където по-голямата част от случаите са диагностицирани в късни фази. Това е вторият тип най-разпространен рак и той засяга широка група от хора, без значение от тяхната възраст, пол, раса, етнос, социалноикономически статус или начин на живот.

Цифрите разказват една история, но хората имат да кажат друго и се обединяват по целия свят с надежда и една обща цел да сложат край на тази болест. Време е да спрем рака на гърдата #TimeToEndBreastCancer, призовават от The Estée Lauder Companies.

Компанията е лидер в глобалното движение срещу рака на гърдата откакто Evelyn H. Lauder създава розовата панделка и поставя началото на кампанията за борба с рака на гърдата през 1992 г.

- Събрани са над $79 милиона в световен мащаб за животоспасяващи проучвания, образование и медицински услуги.

- От тези $79 милиона $65 милиона отиват за създаване на 260 фонда за проучвания чрез Breast Cancer Research Foundation (BCRF). BCRF е създадена от Evelyn H. Lauder през 1993 г. и е най-високо оценената организация с нестопанска цел, посветена на рака на гърдата в САЩ. Целта на фондацията е да подкрепи напредъка на най-обещаващите проучвания в света, за да бъде изкоренен ракът на гърдата.

- От 1993 г. подкрепени от BCRF изследователи са силно въвлечени във всеки голям пробив в превенцията, диагностицирането, лечението и оцеляването от рак на гърдата.

- Смъртността от рак на гърдата е намаляла с 40% сред жените от края на 80-те години до сега.

- Раздадени са приблизително 167 милиона розови панделки на щандовете на нашите марки по света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР