3 горещи места за ваканцията

11 August 2019

Cavo Tagoo

Снимка: пресофиси на хотелите

Оригинални, луксозни и вдъхновяващи – бутиковите хотели крият различно от масовата туристическа конфекция преживяване.

В имението на Марта Стюарт

Бившето имение на Марта Стюарт в Хамптън, щата Ню Йорк, е превърнато с много вкус в бутиков хотел. Редицата от секвои към входа е засадена от иконата на добрия стил. Бутиковият комплекс разполага с десет стаи, чието обзавеждане е вдъхновено от Ирландия и Мароко. Разположен на брега на морето, той носи оригиналното име Бриджхамптън „A Room at the Beach“. Тук е прекарвала летата си в детството дъщерята на Марта Стюарт, впоследствие имотът е продаден на Дона Карън, а отскоро има нови собственици, които продължават традицията на Марта да твори красиви неща и да очарова хората, които прекарват ваканцията си на известното щатско крайбрежие.

Тосканска афера

Conti di San Bonifacio е сравнително непозната перла на тосканското гостоприемство - зашеметяващ хотел сред красивия пейзаж на Марема. Намира се на върха на хълм, от който се разкриват гледки към живописни лозя, маслинови горички и градини, в които се отглеждат продуктите на местната кухня. Хотелът въплъщава не само любовта между граф Манфредо и графиня Сара, но и тяхната обща страст към Тоскана. Стремежът към търсене на съвършенство прониква във всеки детайл.
Седемте стаи в Conti di San Bonifacio Wine Resort са обзаведени с любов от графинята и са единствени по рода си – всяка със свой облик, но обединени в завършено цяло. Видими греди от кестен, спално бельо от египетски памук, теракотени подове, мебели в рустикален стил и оригинални дизайнерски елементи допълват удоволствието от опознаването на региона, което започва с превъзходните местни вина. Комплексът е на 35 минути с автомобил до Гросето и на час път до Монталчино, където в избите може да се опитат разнообразни качествени вина, дори и от специални реколти.



Миконос, приказният

Един от най-посещаваните през лятото гръцки острови – Миконос, се слави със своите бутикови хотели и бурен нощен живот. Новият адрес на босоногия лукс е хотел Cavo Tagoo, оригинално вграден в скалата, надвиснала над брега. Гледките към морето са изумителни, особено когато са придружени с чаша шампанско в часа между залеза и спускането на нощта. С какво е примамлив Cavo Tagoo? На първо място с невероятния си хотелски инфинити басейн и с варосаните суити, към всеки от които има външно джакузи и частен басейн. Премиум ресторантът също задоволява претенциозния вкус с авторска кухня със свежи фермерски продукти и с разнообразни хапки суши. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР