Медитация в банята

Кои са козметичните помощници в свещения оазис на красотата

17 May 2019

Първите римски и гръцки бани, където се извършвали свещени ритуали, били толкова големи, че включвали лекционни зали и художествени галерии. С времето осъзнаваме, че вътрешният ни баланс се постига с релакс на всички нива – емоционално, психически, физически… 

Затова със статут на задължителен е 20-минутен релаксиращ вечерен ритуал – начин да покажем на тялото си любов и грижа, да му помогнем да се лиши от токсините и дори да внесем яснота в хаоса на всеки аспект от живота ни. Понякога се нуждаем от повече от обикновен душ (изключваме и баналното обезкосмяване или антицелулитен масаж), за да предизвикаме подобно усещане.

Определени съставки в козметиката могат да изтрият за секунди натрупаната умора и негативна енергия. Соли, глина, етерични масла, ухания на лавандула и цитруси са само част от тези, които ни освобождават от токсините в кожата и подаряват ценни вещества на клетките й.

Усещане за релакс и лекота, стимулиране на метаболизма и подмладяване са бонусите. Бентонитовата глина е негативно заредена и „издърпва“ токсините от тялото, но и някои от паразитите.

Морската сол е с високо съдържание на микроелементи, които са от съществено значение за човешкото тяло. Активният въглен абсорбира отровите в тялото, включително и тежките метали.

Успокояващите ухания на сапуна или душ-гела са способни да намалят напрежението и възпаленията по кожата. Направете място на малките неща като любима музика, свещи, успокояващи аромати, релаксиращ ритуал в банята и дзен преди сън...

Добавете и розов кварц за любов!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР