Зомбита откриват фестивала в Кан

19 April 2019

Противно на очакванията, тази година няма да видим на кинофестивала в Кан Куентин Тарантино и неговият така звезден отбор в лицето на Лео ди Каприо, Брад Пит, Ал Пачино и Марго Роби, участващи в най-новия му филм „Once Upon a Time in Hollywood“. Лентата не бе сред селектираните за фестивала, който ще се проведе от 14 до 25 май. И причината е, че въпреки огромните усилия на екипа да я завърши навреме, все още била на етап постпродукция, както разкриха организаторите

Въпреки това и тази година в Кан ще е много интересно, защото обявената официална селекция е една пъстроцветна палитра от теми и жанрове. Ще видим как Бил Мъри се бори със зомбитав новия филм на Джим Джармуш „The Dead Don’t Die“. Именно с него всъщност ще бъде открит фестивалът.

Терънс Малик (A Hidden World“), Кен Лоуч („Sorry We Missed You“) и Вернер Херцог (“Family Romance LLC”) също ще представят новите си ленти в рамките на киномаратона. Както и братята Дарден с лентата "Ахмед", Педро Алмодовар с полубиографичния „Pain & Glory“.

Ще бъде показан и биографичният филм за Елтън Джон „Rocketman“, а това означава, че по всяка вероятност в Кан ще пристигне и самият изпълнител. Освен него, очаква се по червения килим да минат Тилда Суинтън, Иги Поп, Дани Глоувър, Селена Гомес, Адам Драйвър – защото всички те участват в зомби комедията на Джим Джармуш, с която се открива фестивалът. А откриването по традиция винаги е много, много звездно.

Цялата програма на фестивала може да разгледате на официалния сайт.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР