The World $ Yours - изложба на Хубен Черкелов

Премиера на творби от последната година и платна, представени на 54-ото биенале във Венеция, ще бъдат изложени за първи път в България.

23 February 2019

До 31 март може да видите изложбата THE WORLD $ YOURS на Хубен Черкелов в OBORISHTE 5 GalleryandHall. По покана на директора на галерията Деница Атанасова-Гергова художникът, който живее в Ню Йорк, подбира над 30 платна от различни периоди на своето творчество.

За радост на българската публика в THE WORLD $ YOURS намират място и три впечатляващи с размера си платна със сюжети от американската история, участвали в 54-ото биенале във Венеция.

В изложбата присъстват и маслени творби от колекцията на галерията, изработени в характерната за художника импасто техника с изображения от различни световни банкноти. Хубен Черкелов е селектирал и творби, създадени в студиото му в Ню Йорк през последната година.

Специално за изложбата THE WORLD $ YOURS той проектира неонов надпис, който ще бъде част от експозицията. Той е вдъхновен от емблематична сцена от филма „Белязаният“ с Ал Пачино и от духа и естетиката на 80-те години в Америка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР