Любовната игра на Деян и Радина

04 February 2019

Снимка: Стефан Щерев

Срещаме се с Деян  Донков да поговорим за най-горещото заглавие в Народния, в което двамата с Радина не само си партнират за първи път, а и на което той е режисьор -  „Любовникът“ на Харолд Пинтър. Любовна игра или игра на любов, любовна война или взаимна провокация, привидна хладина и безразличие, отмерващи с дъъълги паузи като бомба с часовников механизъм нажежаването на страстта до помитащо изригване. Това се случва в постановката.

Това беше първата за тази година премиера. Една от най-прочутите пиеси на Нобеловия лауреат е амбициозно заглавие, зрелищен текст и сериозен тест за професионализъм. Начинание също толкова рисковано, колкото ходенето по въже над зинала бездна. Главните герои Сара и Ричард, дългогодишна семейна двойка, минават през много роли и нюанси на взаимоотношенията си. Обличат се, събличат се и буквално, и словесно. Крият се, разкриват се. Привличат се и се отблъскват. Като диви котки върху горещ ламаринен покрив. 

"Ние, актьорите, си лекуваме душите, като изживяваме чужди нещастия или щастия и катарзиси. И двамата с Радина сме достатъчно диви, ако се налага, но държим демоните си на синджир в живота и чакаме удобен момент да ги пуснем на сцената. Иначе сме наистина много, много спокойни", заяви Деян Донков пред EVA.

Цялото интервю четете в EVA през февруари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР