Не крийте косата си, обичайте я

05 February 2019

Обичате ли приказки? Разбира се, кой не обича приказки. Помните ли златната коса на Рапунцел - момичето, скрито в непристъпна кула насред гората? А блестящите къдрици на принцесата от приказката за Магарешката кожа, тъкмо тях криеше героинята, когато не искаше да я познаят. А в японската приказка за Химе голямата шапка покриваше смолисточерните коси на момичето.

Приказките идват до нас от незапомнени времена и ни казват, че когато жената "се крие", тя прибира косата си. Женомразките религии и режими забулват жените и задължително крият косите им. Така правим и ние с шапката, когато косата ни не е за показване. Усещането, че косата не е във форма задълго разваля настроението и понижава самочувствието. Тя се явява онази естествена корона, която ни украсява по-добре от всичко друго.

За това има и биологично обяснение - косата е индикатор за здраве, за младост и жизненост. Тя е едно от първите неща, които другите забелязват у нас и подсъзнателно си вадят заключение за състоянието ни. Как обаче да я покажем в пълния й блясък в зимния сезон, когато прекарваме много време в запрашени помещения, изложени на изкуствено отопление и на контраст от топло и студено. Ако има сезон, в който косата може да е и омазнена, и наелектризирана едновременно - това е зимата.

И като стана въпрос за омазняване и наелектризиране това са два проблема. Добрата новина е, че има Lautus, което значи, че има решение.

За да изглежда косата добре, тя трябва да се чувства добре, т.е. да е чиста. Повечето от нас имат колекция от несполучливи покупки, направени в търсене, ако не на идеалния, то на достатъчно добър шампоан. Такъв, който хем измива косата и я освобождава, хем не я премива, не дразни и не запушва порите.

Moisturizing Shampoo на Lautus има меко измивно действие, без да дразни скалпа или да изсушава косата. Патентованата Aqua save system формула, базирана на три съставки (орех, кестен и лопен), работи за дълготрайната хидратация на скалпа и косъма. Естествените съставки са в оптимална комбинация за изключителен блясък и естествена UV защита, която не бива да пренебрегваме и през зимните месеци. Moisturizing Shampoo "събужда" косата и я прави устойчива на неблагоприятните условия на заобикалящата среда.

Веднъж измита добре, косата трябва да бъде укротена и да "не хвърчи", което се постига с Taming Cream. Той се грижи за укротяването на непокорната коса, улеснява разресването и неутрализира статичното електричество. Кремът се нанася без отмиване. И тук иновативната технология е в унисон с естествените богатства на природата: маслото от Шеа и чистите копринени протеини, извлечени и вложени в продукта в оптимална комбинация, подготвят косата преди сешоар или третиране с преса. Тя остава мека, еластична и жизнена от корена до върха.

Естествено, за максимален ефект е добре да се грижим за дълбокото подхранване, което става с маската. Тя е композирана на базата на сърцевина от бамбук, който подсилва косъма и намалява косопада.

Другата "суперсъставка" в продуктите на Lautus е маслото от семена на моринга. Вероятно вече сте чували, че екстрактът от това растение, познато още като "дървото, което никога не умира", върши чудеса за кожата и има редица здравословни ползи. Lautus използва способността на "дървото чудо" да предпазва от вредните влияния и същевременно да подхранва и вложи екстракт от моринга в серията продукти за коса. Донякъде това отговаря на въпроса защо да предпочетем Lautus пред всички други продукти, борещи се за нашето доверие.

Продуктите на Lautus имат и друго достойнство, веднъж закупени, задълго ще бъдат с вас. Независимо дали става въпрос за шампоан, стилизиращ спрей или маска, малко количество от продуктите е напълно достатъчно, за да влее така необходимата енергия в корените на косата и да я подхрани до върха. Lautus ще ви помогне да отвържете пълния потенциал на косата си и да я покажете в пълния й блясък. Понеже, както гласи мотото на Lautus: хубавата коса винаги е на мода.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР