Малката магическа библиотека

eva.bg 19 March 2022

Неправителствената организация Little Free Library цели да вдъхновява хората да създават места в кварталите си, на които могат да се разменят книги. От 2009 г. организацията е помогнала за съществуването на близо 80,000 библиотеки в 88 държави, както и за обмена на милиони книги, разпространявайки любовта към четенето по света.

Наскоро библиотекарка от Айдахо, инспирирана от дейността на Little Free Library, създаде своя собствена уникална библиотека и тя е абсолютно вълшебна! Името на жената е Шърли Армитаж Хауърд. Тя е артист, библиотекар и бивш книговезец в Кор Дълейн, Айдахо.

Семейството й е трябвало да отсече 110-годишна топола, която е израснала в двора на къщата. Но, за да не бъде отсечено напълно, Шърли решава да направи малка библиотека вътре в него. Издълбавайки стъблото на дървото, тя поставя вътре рафтове, на които да стоят книгите, а отгоре поставя малък покрив, който придава уютен, магически вид на миниатюрната библиотека. Входът на този невероятен дом на книгите се състои от зелена приветлива врата, през която може да се надникне. Направете го в галерията

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР