За лицето - брак по сметка или по любов?

Според д-р Денкова от Dr-Denkova Dermatology връзката с естетичния лекар трябва да е като тази в брака – искаме да е дълга и щастлива. Ако срещнеш Човека, със сигурност ще е такава. Затова не правете компромиси в избора на специалист

27 December 2018

Д-р Денкова, всяка жена се надява да спре стрелките на времето. Какъв е според вас подходът, с който чрез малки корекции да се постигне цялостен естетичен резултат?

Съвременната концепция в антиейдж медицината включва превенция от ранна възраст. Имам пациентки, които са с мен вече тринадесет години, и пред очите ми от млади девойки се превърнаха в зрели жени. През цялото това време сме работили постепенно и систематично и резултатите са налице. В момента всички те изглеждат чудесно. Времето оставя своите следи в кожата, но и във всяка анатомична структура под нея. Затова добрият лекар трябва да действа на всички нива с необходимата компетентност и мярка.

Създавате индивидуалнa програма за всеки пациент. Какво включва и какво се постига чрез нея?

Става дума за цялостна стратегия за антиейдж грижа, която спестява на пациентите ни както лутането между всевъзможни терапии и скъпоструващи проби и грешки на различни места, така и ангажимента да мислят какво е подходящо за кожата им във всеки момент. Тази отговорност е дългосрочна и остава за нас. По време на консултация с наш специалист се прави цялостна диагностика, краткосрочен и дългосрочен план за действие и превенция. Всяка седмица с дерматолозите от клиниките ни преглеждаме предписаните естетични програми за всеки пациент, коментираме детайли около предстоящите процедури, както и какво е необходимо да се следи по време на всяка индивидуална терапия. Да супервизирам работата на специалистите ни е начин да гарантираме качество и наистина дългосрочни резултати – независимо дали сте свикнали да вземате асансьора към последния етаж на Хотел Вега, или предпочитате уюта и красивата гледка от рецепцията ни на ул. Оборище 10. И на двете места работят дерматолози с изключителна квалификация, лично обучени от самата мен.

Може ли да се каже, че това е цялостна терапия, ориентирана към резултата, и то във времето?

Абсолютно. Нашата мисия като лекари е не просто да изглаждаме гънки, а да се грижим и поддържаме качеството на кожата, за да се радвате на свежестта й възможно най-дълго. Индивидуалната дългосрочна програма от ексфолиращи, подхранващи, лазерни и попълващи терапии, съобразена с анатомията и персоналните показатели на всеки пациент, е ключът за това. Лицето трябва да се разглежда като едно цяло и да се търси холистичен подход в подмладяването. Добрият естетичен дерматолог е като талантлив пианист – той знае точно в кой момент кой клавиш да натисне, за да постигне красива хармония.

Кои са предпочитаните подмладяващи процедури?

В момента текат последните записвания за FaceTite преди началото на лятото – това е революционен метод за стопяване на двойната брадичка и трайно повдигане на отпуснатия контур на лицето. В клиниката ни на ул. Оборище 10 постигаме отлични резултати с ултразвуковия Doublo-S – достъпна алтернатива на оперативния лифтинг. Извършваме и високоспециализирани лазерни процедури за обновяване и премахване на несъвършенствата по кожата, като белези от акне и стрии, както и редовната „стягаща тренировка“ с Exilis. Разбира се, собствената ни система за неоперативно моделиране на лице прави процедурите с филъри и ботулинов токсин номер едно и в двете клиники.

Наблюдаваме ли култ към запазване на младостта?

Култ към младостта винаги е съществувал. Но заедно с него и реалната опасност да се размие границата между естетика и гротеска. Да създаваме красота е сложна задача, а да излезем извън матрицата е майсторство. Това е и моята представа за естетика. А когато желанията и представите на пациентите се срещнат с майсторството на лекаря, резултатите са винаги прекрасни.

Клиниките на д-р Денкова са в София, ул. Оборище 10 и ул. Г.М. Димитров 75, хотел Вега. За индивидуална антиейдж програма и консултации –
на тел. 070011800 и на  www.dr-denkova.com.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР