Най-иновативна винена дестинация за 2018 г. е...

Златен Рожен грабна престижното отличие за най-иновативна винена дестинация по време на годишните награди на БХРА

07 December 2018

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) определи Винарска изба „Златен Рожен“ за най-иновативна винена дестинация на 2018 г. Престижната награда беше връчена на собствениците на избата по време на церемонията на годишните награди на БХРА късно вечерта на 5 декември в „София Хотел Балкан”. Церемонията се провежда за 23-ти пореден път и отличава от 1996 г. насам постиженията на мениджъри и предприемачи в сферата на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството, инвестициите и др.

„Бих го нарекла по-скоро признание, отколкото награда“, сподели Маруся Осиковска, управител и собственик на Златен Рожен – винарска изба и хотел. „Благодаря на екипа си, благодаря на фантастичния ни енолог Федерико, благодаря на съпруга си – тази награда е плод на общия ни труд и споделена емоция“, добави развълнувана тя.

Настоящата година бе изключително динамична и успешна за избата: нова иновативна, лимитирана, ръчно направена премиум линия вина, новоизградена дегустационна част, винен бар и прилежащ фирмен магазин към съществуващата от 2010-та година производствена база, както и ангажирането на нов продуктов директор - Федерико Ричи, енолог с богат професионален опит от Тоскана, Италия, мащабни инвестиции, закупуване на нови лозови масиви и сделка по придобиването на конкурент от региона.

Амбициите на избата са с бързо темпо да навлезе в сегмента на високия клас бутикови вина и да затвърди позициите си на значим винопроизводител не само в региона на Струма, но и в цяла България. Макар към момента основният стремеж е да се позиционират в един по-висок сегмент с къси бутикови серии, предлагани в специализирани обекти в София и страната, от Златен Рожен уверяват, че не пренебрегват постигнатото през изминалите 8 години и запазват позициите си на доставчик на класни вина от средния ценови сегмент за някои от най-големите търговски вериги. Издават ни, че ще ни изненадат с още по-нови вина от лимитираната им хенд мейд серия в началото на следващата година. Защото, както те самите споделиха, „ние сме вече на 8, но все още едва в начало на нашето вълнуващо развитие и израстване като винопроизводител“.

За повече информация: www.zlatenrozhen.bg

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР