Асиметрия

Ако се осмелите да се потопите в дръзката тенденция, не се нуждаете от нищо допълнително. Действа като магия

15 December 2018

Права или къдрава, обемна или зализана, прибрана или свободно пусната – стилистите не дават еднозначно решение, но намекват, че през новия сезон прическата не трябва да е симетрична. Фантазия е почерпена от различни образи в изкуството или в близкото минало и дамите, привлечени от асиметрията, ясно и смело заявяват: „Не е нужно да сме като всички останали!“

Асиметрията е единственият аксесоар, от който се нуждаете.
Далеч от скуката – напомня за сложност не само в мисленето и бягство от определените норми. Наблюдаваме го в модните тенденции като отделен щрих – паднало рамо, различна дължина на полата, но перфектен пример са творбите на Helmut Lang, където е миш-маш от линии, всеки разрез ви отвежда в различна траектория.

Ако се включите в тенденцията, трябва да сте подготвени за превръщането си в център на внимание. Тя е по-силен акцент от дръзко пикси или яркочервена грива и може да се сравни с червено червило, което огрява лицето за секунди. Известният коафьор Юджийн Сулейман се вдъхновява за абстрактните прически на моделите в дефилето на Yohji Yamamoto от творбите на Пабло Пикасо, докато Холи Смит зад кулисите на Emilio Pucci създава своя версия на ретровълна на популярната през 20-те години „прическа на победата“. За най-смелите алтернатива е наподобяването на бунтарски настроената прическа на вокала на английската пънк група The Clash.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР