Пловдив Джаз Фест 2018

Празникът на джаза е от 31 октомври до 3 ноември

14 October 2018

Ян Гарбарек

Тази година Пловдив Джаз Фест ще бъде открит от бразилската певица и пианистка Елиане Елиас. Последната награда Грами в кариерата й е от миналата година - за проекта й Dance of Time. През април 2018 излезе дискът й с Music from Man of La Mancha. Проектът съдържа интерпретации на музиката от прочутия бродуейски мюзикъл „Човекът от Ла Манча“ и достигна първо място в различни класации за джаз.

На 1 ноември концертите са два - на американската певица и пианистка Дина Дероуз, която през годините има колаборации с много от големите имена в световния джаз, и на Теодосий Спасов и Влатко Стефановски по проект, създаден специално за феста.

На 2 ноември учениците на формация „Бели, зелени, червени“ ще почетат своите учители и вдъхновители. Следва концертът на Дейв Холанд квартет с участието на любимия на мнозина джаз артисти саксофонист Крис Потър. С непрекъсната концертна дейност по всички сцени в света Дейв Холанд е многократен носител на Грами, а през 2017 година получи отличието „Майстор на джаза“, връчвано ежегодно от Националната фондация за изкуствата на САЩ от 1982 година насам.

Кулминацията на тазгодишното издание на Пловдив Джаз Фест e закриващият концерт на Ян Гарбарек, който ще излезе на сцената заедно с групата си, в която е и прочутият индийски перкусионист Трилок Гурту. И двамата изпълнители имат богата история зад гърба си и неподправен стил на свирене, който отдавна се е превърнал в запазена марка за всеки от тях.

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР