Вдъхновение на фокус

Феновете на мобилната фотография могат да получат своя звезден миг. Huawei стартира конкурса „Next Image Mobile Photography“ за района на Централна и Източна Европа, който дава възможност за международна изява и престижно признание

11 August 2018

Снимка: Северина Докова с Huawei P20 Pro

Глобалният технологичен гигант Huawei поставя началото на единствения по рода си конкурс за смартфон фотографии Huawei „Next Image Mobile Photography“. Той включва няколко категории и ще отличи най-добрите снимки, направени с мобилен телефон Huawei, като победителите ще получат парична награда и публикация в едно от най-известните и престижни списания в света.

Желаещите да участват могат да премерят сили в 6 категории: Faces (силата на портретирането), Good Night (уловени моменти на приглушена светлина), Hello, Life! (споделяне на емоции от всекидневието), Check In (откриване на нови места и преживявания), Nature (флора, фауна и природни пейзажи) и Story Board (вълнуващ разказ в 9 кадъра). Всеки участник в конкурса може да регистрира своите фотографии до 20 август 2018. Печелившите ще бъдат определени от експертно жури с дългогодишен опит в сферата на фотографията и мобилните технологии.

„Смартфоните са новата форма на фотография, както и новият начин, по който гледаме на това изкуство, и затова съм напълно убедена, че биха могли да бъдат използвани за артистични проекти. В случая най-важно е посланието, а смартфоните на Huawei ни позволяват да го отправим по впечатляващ начин“ – казва Вера Гоцева, журналист и фотограф, посланик на конкурса в България.

След като снимките, участващи в конкурса, бъдат качени в публичните галерии, хората ще могат да гласуват за своите фаворити до 28 август 2018. Победителите измежду 50-те най-харесвани снимки от всяка категория ще бъдат определени от жури в състав: Янмин Уанг – президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Доминик Брако – фотограф в National Geographic, Алекс Ламбрехтс – оторизиран фотограф на Leica, Томаш Лазар – лауреат на World Press Photo, Боби Анвар – датски фотограф и Гал Гадот – актриса и рекламно лице на серията Huawei P20.

Най-добрите 50 снимки от региона ще се класират за световния конкурс „Next Image Global Contest“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР