6 цвята в дома

Как въздействат различните цветове върху усещането за атмосфера в дома? Architectural Digest дава колоритни примери

eva.bg 14 September 2020

Червеният цвят е за огнените натури, които не се страхуват да експериментират в живота. Той дава енергия в дома и разпалва въображението. Класическо съчетание е с черно или бяло. Който има по-силен дизайнерски усет, може да го комбинира с подходящ нюанс на сиво, синьо или жълто. Вибрацията на червения цвят усилва страстта и чувствата. Ако усещате живота си и особено емоциите си застинали, непременно заложете на него.

Оранжевото е цветът на радостта. И като израз на това по-безгрижно отношение към живота, той е подходящ за домове, в които живеят млади хора или семейства с малки деца. Оранжевото също подсилва енергията на творческата мисъл. Затова често може да се види в домовете на художници или писатели. Вибрацията на този цвят стимулира както сериозните умствени занимания, така и радостта от креативните експерименти.

Жълтото като слънчев цвят винаги внася усещане за топлина и уют. Ако е в по-електрикови нюанси обаче, може да породи известно безпокойство. Уравновесеното жълто е едновременно чувствено и релаксиращо. Подходящо е за по-тъмни помещения, за да създаде усещане за повече светлина. Добре се съчетава с естествени материали като дърво, хартия, керамика.

Синият цвят е дискретен и елегантен. Той приканва към успокояване на ума, към тихи размисли, към самовглъбяване. Подходящ е за помещения, където човек иска да се отпусне и да остави грижите на деня надалече. Ето защо се използва често в спалнята на дома. Изключително елегантно е съчетанието на няколко нюанса на синьото в едно помещение.

Зеленото е цветът на материалното, на растежа, развитието и обогатяването. Вибрацията му носи чувство за сигурност. Ако искате да постигнете релаксиращ ефект в банята, така че да имате усещане за домашен спа център, заложете на зеления цвят в различните му нюанси. Едно от трудните неща обаче е да се открие подходящото му съчетаване с друг цвят.

Лилавият цвят е поставя много предизвикателства. Не всеки може да преглътне неговото силно експресивно въздействие, както и двойнствената му природа. В него съчетават огъня на червеното и хладината на синьото. Подходящ е за хора, които са едновременно амбициозни и екстравагантни. Лилавото в дома добре се съчетава с мебели и аксесоари в черно и бяло.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР