Усещане за Прованс

Една лесна рецепта за филе от лаврак на тиган

13 July 2018

Снимка: Диана Шингарова

Ухание на треви, на море и на щастие се носи във въздуха. Можем да се потопим в атмосферата на Френската ривиера с един великолепен дует – прясна риба и стилно розе. Как да направим всеки ден празник?

Ето една много лесна рецепта за филе от лаврак на тиган от Диана Шингарова,

В сезона на прясната риба заложете на бързо приготвено на тиган филе от лаврак. Сгответе рибата на оребрен тиган с малко зехтин, черен пипер, морска сол. Гарнирайте със салата от варени картофи, маслини, сушени домати и каперси. Овкусете с дресинг от зехтин, морска сол, балсамико и черен пипер.

С какво розе можем да съчетаем ястието за по-наситено удоволствие?

Великолепното вино Jamais Vu произхожда от тероара на местността Терзийски баир, а съчетаването на сортовете грозде в него е заимствано от „люлката“ на виното – Франция. Концепцията на Jamais Vu отговаря на името – от френски език „невиждано“. Виното покорява с деликатния си цвят - пепел от рози с мек жълт оттенък и с класическите акценти на провансалско розе, преплитащо фините аромати на билки, сухи цветя и сладко от бели череши. Радостта от лятото превзема сетивата със заобленото и сладостно тяло със сочни плодове и с деликатния цветист финал.

Невиждани тайни, мечти и красиви моменти отключва розето Jamais Vu, което неусетно ни пренася на Френската ривиера с нейния елегантен стил на празнуване на дългите летни дни и вечери. И точно както правят французите там, може да го консумираме както самостоятелно, така и в комбинация с ястия с нежен вкус като морски дарове, пилешко с бели сосове или риби на плоча, подправени деликатно с вино и билки от Прованс.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР