Забавни празници през юни

04 June 2018

Може да ги празнуваме, може да им се надсмеем, но така е с всеки наш ден – само ние решаваме дали да е усмихнат или облачен с превалявания.

4 юни – Международен ден на коняка. Според нас го е измислил някой много... наконячен индивид, който е трябвало да обясни неоправдано веселия си вид в 11 сутринта.

10 юни – Ден на студения чай. Рецепти за него има още от 1870 година, но истински популярен става по време на Световното изложение в САЩ през 1904 година. Времето тогава се случило необикновено горещо и посетителите се разхлаждали с помощта на новата напитка.

12 юни – Денят на Супермен. Не вдигайте незаинтересовано рамене, естествено, че става дума за мъжа до вас.

16 юни – Ден на тапаса. Празнува се в в родината му Испания от 2016 година. Името му идва от испанския глагол ‘tapar’, което означава „да покрия“, а става популярен през 19. век, когато в кръчмите предлагали на посетителите малки „рекламни“ хапки от ястията, които били наготвени този ден.

18 юни – Международен ден на пикника. След като отсекли главите на Луи XVI и Мария Антоанета, французите решили, че е време малко да починат и да се повеселят. Затова наизлезли сред природата с кошници с вино и пресни франзели. Така било открито преживяването, което англичаните нарекли пикник и го издигнали в култ през 18. и 19. век, въпреки че в приготовлението на студените меса и пайовете им отивал цял ден.

22 юни – Ден на кучето в офиса. През 2003 г. над 5000 компании се включват в инициативата, оттогава броят им расте. Тази година 22 юни е петък – така и така е ден на майстора, защото да не вземете и Рики с вас в офиса. Едва ли ще поставите някакъв трудов рекорд с негова помощ, но пък ще разведрите атмосферата. Нещо като тимбилдинг на четири лапи.

23 юни - Денят Let It Go. Идеята е в този ден да оставите зад гърба си всички съжаления за пропуснати шансове и да си простите за грешките в миналото. Препоръчително е да напишете на листче неща, които ви тормозят, въпреки че отдавна са зад гърба ви (например – ех, ако Иван не беше скъсал с мен тогава, нямаше да се омъжа за тоя мухльо Евстати), да изгорите листчето и да разпилеете пепелта на вятъра. Какво като Иван е милионер, а мъжът ви е само държавен служител, важно е да освободите място за положителни емоции в настоящето!

25 юни – Международен ден на Бийтълс. Има ли нужда от обяснение как да го прекарате?

26 юни – Ден на козметичката, маникюристката, фризьорите, гримьорите и на всички, които ни правят по-хубави, въпреки че ние и в естествен вид сме си прекрасни. Всички огледала, които твърдят обратното, са криви!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР