Очите му зелени

Артистичната кариера на Гари Дурдан е белязана от наркотиците и алкохола

27 January 2018

Ако сте се чудили откъде идват невероятните зелени очи на Гари Дурдан (51 г.), тъмнокожия актьор, когото познаваме от сериала „От местопрестъплението“, отговорът е някъде в смесването на гени от всевъзможни посоки на света. Гари има афроамерикански, индиански, френско-хаитянски, еврейски, ирландски и шотландски корени. Той е третото от общо пет деца, в артистично семейство – майка му е учителка и моден дизайнер, а баща му е предприемач и агент на джаз музиканти. През март 1973 г. по-големият му брат е убит по време на ваканция в Хаити. През 80-те и 90-те години Гари се изявява като модел в Ню Йорк. Следват няколко години на неуспешни сериали преди големия му пробив.

Гледахме го в „Нокаут/Всичко, което тя написа“ – новия филм на режисьора Ники Илиев („Чужденецът“, „Живи легенди“). Гари е в ролята на бивш шампион по MMA. Вече фалирал, пее, акомпанирайки си на китара, по нюйоркските клубове. Среща мъж, който превежда текстовете на песните му на жестомимичния език заради глухонямата си сестра – в ролите Орлин Павлов и Саня Борисова.

Фалитът и музиката не са чужди и на самия Дурдан. Баща му менажира джаз музиканти, един от братята му е радио диджей, а чичо му - саксофонист. Самият той свири на пиано, китара, ударни и саксофон. Занимава се с алтернативна музика и със звукозаписна дейност.

Артистичната кариера на Гари е белязана от наркотиците и алкохола. Няколко пъти е арестуван за притежание на кокаин, хероин и екстази. Неофициално злоупотребата с тях е причина за внезапната смърт на героя му в „От местопрестъплението“. През 2012 г. Дурдан обявява фалит, като виси на кредиторите си с 1,7 млн. долара, а обявеният му месечен приход е едва 320 долара.

С високия си ръст – 1,88 м, гъвкавост на пантера и магнетични очи Гари е в центъра на „Нокаут/Всичко, което тя написа“ - все още в кината.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР