Точният баланс за кожата

Бъдете една стъпка по-близо до съвършенството с новата грижа с течна текстура от Bioderma

14 November 2017

Не са много нещата, които могат да внесат точния баланс в ежедневието ни. А когато говорим за кожата ни, доста често нейното състояние се мени – понякога дехидратирана, друг път – мазна, а най-често комбинирана. Оказва се, че тези състояния дори съществуват едновременно! 

Именно тук идва на помощ биологичният подход на Bioderma за възстановяване водния и липидния баланс на кожата. 

За дамите с комбинирана или склонна към омазняване кожа решението е активен лосион Sebium Lotion, вдъхновен от ритуалите на азиатките – ежедневна грижа с течна текстура! Той балансира нивото на pH на кожата, като по този начин ограничава разпространението на бактериите и появата на несъвършенства, регулира омазняването и свива порите. Съществено преимущество е, че лосионът осигурява 8 часа хидратация като всяка ежедневна грижа. Последното е особено важно, тъй като колкото и странно да звучи кожата с несъвършенства почти винаги е дехидратирана. Загубата на влага в нея се дължи на т.н. диссеборея – дисбаланс в качеството и състава на себума. При здравата кожа себумът играе ключова защитна и овлажняваща роля, но при кожа с диссеборея се наблюдава окисление на липидите и дефицит на естествения антиоксидант витамин Е, а от там и дехидратиране, заради по-пропускливата и незащитена кожна бариера. 

Добре е да използвате Sebium Lotion сутрин и/или вечер, след като почистите лицето с мицеларна вода Sebium H2O или измиващ гел Sebium Gel Moussant.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР