Един спектакъл за малки и големи

„Снежната кралица“ на сцената на Сатирата

20 October 2017

Този уикенд на сцената на Сатиричния театър ще е премиерата на спектакъла „Снежната кралица“ от Евгений Шварц по приказката на Х.К. Андерсен. Сюжетът на историята ни е добре познат и със сигурност ще е приятно да го преоткрием в компанията на детето си.

Режисьор на представлението е Анастасия Събева. Актьорският екип на спектакъла е съставен предимно от млади имена. Ролята на всеотдайната, борбена и любяща Герда е поверена на Анджелика Джамбазова, а Явор Вълканов е малкият Кай. Двамата са студенти в класа на проф. Стефан Данаилов. Екатерина Георгиева е властната и прекрасна Снежна кралица. В тази постановка младата актриса влиза и в още два, коренно различни образа – този на Враната и на Разбойник. Боян Арсов, познат на зрителите на Сатиричния театър от постановките „Щастливеца” и „Кради по-малко!” е Разказвача на приказката за Снежната кралица.

Постановката „Снежната кралица“ е с премиера на 21.10 от 11:30 ч. и 22.10 от 19:30 ч. на сцената на Камерна зала "Методи Андонов". Следващи дати са през ноември на 4-ти, 12-ти и 25-ти 11:30 ч., а билети и резервации могат да се правят на касата на театъра.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР