По пътя

11 крайбрежни ивици за любителите на дългото шофиране в живописни местности

eva.bg 03 септември 2018

За някои от нас дългите пътешествия с приятели или семейство са сред най-любимите удоволствия. Единственото, от което се нуждаем след като сме се подсигурили с добра компания, е да си намерим живописна местност, през която да шофираме с часове, наслаждавайки се на величествена природа и спокойствие. Architectural Digest сравнява няколко безбожно красиви шосета, по които, признаваме, че ще бъде сбъдната мечта да се пуснем. Това са 11 крайбрежни пътни ивици, които предлагат от онази храна за душата, която все не ни стига.

Мостът Биксби Крийк в Биг Сур, Калифорния. Мостът покрива дълбокия каньон в Северна Калифорния, разположен на магистрала номер едно около живописното тихоокеанско крайбрежие.

Бе дю Кап, Мавриций. Грандиозни остри завои, красиви скали и крайбрежие ни чакат на пътя на африканската островна държава Мавриций в Индийския Океан.

Магистралата Хана, Мауи, Хавай. Главното шосе на хавайския остров Мауи се нарича Хана и на него има почти 500 завоя, бродещи между спиращите дъха брегове на Тихия Океан.

Атлантическият път, близо до Молде, Норвегия. Атлантическото шосе е разположено между норвежките градове Кристиансунд и Молде. Той е мечта на всеки шофьор и минава през няколко острова в Норвежко море.

Авенида дел Мар, Кокимбо, Чили. Пътуващите ще имат възможност да видят страхотните гледки към тихоокеанското крайбрежие и плажа Ла Серена.

Еднопосочният крайбрежен път, Слий Хеъд, Ирланди. На този път се виждат част от природните красоти на Ирландия – безкрайни зелени поля спускащи се към океана. Освен с кола, пътят е предпочитан и от много колоездачи.

Чапмънс Пийк, Кейп Таун, Южна Африка. Шосето се простира на около 9км на полуостров Кейп и се движи по ръба на скалите, разкривайки спиращи дъха гледки към южно-атлантическия бряг.

D81 – Каланш, Корсика, Франция. Каланш е планина насред морето и се намира на остров Корсика – родното място на Наполеон. Носи му се славата на най-панорамния път на Средиземноморието, но също така и на един от най-опасните.

Големият океански път, Виктория, Австралия. Минава през Националния Парк, следвайки бреговата линия. Счита се за паметник на жертвите от Първата световна война, тъй като е строен от завърналите се войници.

Фромтеп Кейп, Пукет, Тайланд. В най-южния край на Пукет се намира виещ се път наречен Фромтеп Кейп, който разкрива невероятни гледки към морето Андаман.

SS 163, Амалфи, Италия. Пътят е един от най-опасните в света, затова е добре да се шофира единствено в хубаво време. Иначе това шосе разкрива цялата средиземноморска красота на Италия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР