Да се загубим в най-красивите гори

Да се размечтаем

eva.bg 30 July 2018

Гората Халербос в Белгия

Снимка: Instagram

Сред природата, толкова навътре в природата, че чак да ви се прииска да се загубите и от себе си, и от стреса, и от околните. Представяме ви едни от най-магичните, интересни и красиви гори по света, които със сигурност ще ви накарат да се размечтаете и ще ви се прииска да се загубите.

1. Тези изоставени влакови релси се намират край румънския град Карансебеш. Природата отдавна е превзела мястото, което е известно сред местните и туристите като „Тунелът на любовта“.

2. Всяка година топенето на снеговете превръща Зеленото езеро в Австрия в истинска подводна атракция, защото то увеличава в пъти размера си и всички дървета, пътища, пейки наоколо потъват под водата. Гледката е уникална и може да я видите само през пролетта, когато се топят снеговете. През останалото време е живописна гориста местност.

3. Гората Халербос в Белгия е известна още и като гората на камбанките, защото веднъж годишно – през пролетта, тя се покрива със син килим от камбанки. Няма как подобна красота да не ви зареди емоционално за година напред.

4. Потъналата гора в Казахстан е резултат от земетресение през 1911 година, когато след свлачище се формира това езеро. Потопените смърчове изглеждат мистично, сюрреалистично и в същото време живописно.

5. Дестинацията е Индия и по-специално щата Мехгалая, където на строят мостове, а си ги отглеждат. В горите ще срещнете много такива спиращи дъха гледки – мостове над реки, изплетени от корените на дърветата. Нужни са десетилетия, за да се отгледа и изплете подобен мост. А да минеш по живите корени да дърветата със сигурност е незабравимо преживяване.

6. Гората на маймуните се намира край Убуд, Бали, като името не е случайно. Не само, че е дом на над 600 примата, но и може да се видят тревни хинду храмове още от 1350 година.

7. The Cypress Gardens в Южна Каролина са любимо място за снимки на Холивуд. Тук е заснета дори прословутата сцена с лебедите от филма „Тетрадката“. Със сигурност си струва да се разходите с лодка из тази гора.

8. Красивият град Савана в Джорджия неслучайно си е спечелил прякора Горски град. Заради многото видове дъбови дървета и висящият от тях мъх, почти всички улици са като арковидни тунели.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР