ЧНГ, оле!

Няколко идеи за посрещане на новогодишните празници в испанската столица

15 December 2016

Обновеният хотел „Риц“ в Париж може да е магнит за елита, но хотел „Риц“ в Мадрид носи не по-малко приятни емоции. Празниците около Нова година радват душата с огромната украсена елха в лоби бара и изисканите вечери със сребърни прибори в ресторант Goya.

В новогодишната нощ испанците не стоят по домовете си, а отрано запазват места в ресторанти, барове и клубове. Гражданите на Мадрид се изсипват на площад Пуерта дел Сол с бутилка кава (испанско пенливо вино) и ароматно грозде. Традицията повелява, когато камбанарията отброява дванайсетия час, да хапваш зрънце грозде и да си изричаш пожелание.

По-елегантно празнуване устройват в гастрономичното пространство Platea, бивш кинотеатър, който сега е дом на коктейл-барове и три ресторанта с Мишлен шеф-готвачи. Това е любимо място на испанците, но то привлича и много туристи, така че публиката е интернационална.

Ако посрещате новогодишните празници в испанската столица, непременно трябва да се отбиете в старите сладкарници на града. Най-вкусните коледни марципани, бадемова халва и канелени сладки ще откриете в La Duquesita, El Riojano и La Casa Miro.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР