Най-добрите шопинг дестинации в Европа

eva.bg 19 ноември 2016

The Galeries Lafayette, Париж

Не е нужно да чакате голямото коледно пазаруване. За удоволствието от шопинг терапията не е нужен нито сезон, нито повод. Само кратко планиране и бюджет. Ето един уникален европейски маршрут от шопинг дестинации, които си струва да посетите поне веднъж в живота си. И ако се чудите къде и какво да е следващото ви пътешествие, начертайте една карта, покриваща всички тези точки и започвайте обикалянето. Даже не е нужно да разполагате с милиони в сметката си – всички тези места ще ви очароват и впечатлят дори само като туристическа атракция, без да се налага да изпразвате кредитните си карти.

The Galeries Lafayette, Париж

През 2009 година The Galeries Lafayette отчита рекордната печалба от един милиард евро. Както виждате, хората обичат да пазаруват тук. А и всяка седмица има безплатни модни ревюта за посетителите.

 

The Galleria Vittorio Emanuele II, Милано

Galleria е една от луксозните шопинг дестинации в Милано, заедно с Via Montenapoleone и Via della Spiga. Тук може да откриете почти всички топ брандове, няма да останете разочаровани и от кафенетата и ресторантите.

 

Harrods, Лондон

Над 330 магазина са разположени върху площ от 90 000 квадратни метра – това е най-големият шопинг център в Европа. Мотото на Harrods е Omnia Omnibus Ubique - „Всякакви неща за всякакви хора, навсякъде.“

 

Departmentstore Quartier 206, Берлин

„Имах конкретна идея как трябва да изглежда идеалното ми шопинг място и обикалях света с месеци, за да осигуря нужното за моя магазин“, твърди основателката и собственичка на Departmenstore Quartier 206 Ан Мария Джагфелд. Световни марки, висша мода, авангардни дизайнери - идете и вижте сами.

Royal Galleries, Брюксел

Тази покрита търговска галерия с луксозни магазини от двете страни е построена през 1846-47 година и е първата по рода си в Европа.

 

Las Arenas, Барселона

Намира се на Plaça Espanya и навремето е била арена за борба с бикове. В момента там се помещават над 60 магазина, ресторанти, барове и кафенета.

 

Kanyon, Истанбул

Комплексът отваря врати през 2006 година и включва 160 магазина върху площ от 37 500 квадратни метра, 30-етажна офис сграда, 22-етажен жилищен блок със 179 апартамента, както и девет киносалона.

 

The Gasometer, Виена

От края на 90-те четири екипа от топ архитекти работят по превръщането на това 102-годишно газохранилище в съвременен градски комплекс, който е с гигантски размери и включва както магазини, така и зала за концерти и жилищни апартаменти.

Stadfeestzaal, Антверпен

Магазини, развлекателни центрове, ресторанти, барове – в този комплекс има по нещо за всеки.

 

Magna Plaza, Амстердам

Бивша пощенска станция е една превъзходна сграда – забележително място за шопинг.

 

 

 

Mediacité, Лиеж

Този комплекс е открит през 2009 година и върху площ от 160 000 квадратни метра има магазини и места за културни и развлекателни дейности.

 

The Zlote Tarasy, Варшава

В превод означава Златната тераса и сигурно има защо. В комплекса има както магазини, така и офиси и места за забавление.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР