Ярки акценти, модерно цветоусещане, вкус към детайла

Елка Влаховска 11 февруари 2010

Кожа на зебра, фино обработена в Италия, е разстлана пред стилната камина в дневната. Елегантни кресла на световно известния дизайнер Рон Арад в зеброва шарка и ярки цветни акценти внасят екзотика и колорит в изискания градски мезонет, който ви представяме в този брой. Интериорът е проектиран и декориран от арх. Албена Владимирова - млада архитектка, известна с модерното си светоусещане.

Функционалност, пестеливост на детайли и премерени пропорции са принципите, върху които е изграден интериорът. Класическите цветове черно и бяло преобладават. Силен акцент в дневната е овалният диван на Морозо в червена дамаска. Той следва елегантно линията на прозореца и като доминиращ активен цвят и пропорция определя стила на останалото обзавеждане. Двата бели фотьойла на Аливар до него и ниската холна маса от стъкло на Корбюзие допълват всекидневния кът, като внасят изисканост и приглушават агресивното въздействие на червения цвят.

Трапезарията, част от общото пространство, е обособена функционално от трите висящи метални лампи на Фабиан. Те хвърлят светлина върху стъклената повърхност на голямата маса за хранене и шестте елегантни стола, облечени в черна кожа. В черно е избрана и прочутата дизайнерска лежанка на Корбюзие пред камината. Това е любимият кът на собствениците.

Арх. Владимирова е проектирала камината с два отвора - към холната част и към родителската спалня на същото ниво на мезонета. Интимната атмосфера на това помещение подчертават и перфектно подбраните завеси и застланото с тафта легло. Акцент в синьо е и овалната стена в банята, чиято извивка следват огледалото и конзолата на мивката по проект на архитектката и изпълнени от български производители.

Елегантна вита стълба с метална конструкция и байцвани дъбови стъпала, проектирана от архитектката и изпълнена от фирма "Владимиров", отвежда на второто ниво на мезонета. Там е т. нар. "детски етаж" с просторното помещение за игра и учене, спалнята и банята. Стената, по която се вие стълбата, е с нюанс на индиго, цвят на лунна нощ, постигнат от фирма "Артеколор" с прецизна точност. В тази стена е вградено артистично осветление, което маркира спиралата на стълбата.

"Детският етаж" е с различно внушение - спокойствие, светлина, свобода на движението, постигнати чрез подбора на леки мебели и светли тонове. Овалните диванчета и вградената библиотека са по проект на арх. Владимирова, изпълнени са в България. Светлата дамаска на мебелите приятно се съчетава с паркета и мокетите.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР