Мъжът ми е вечно прав

Наталия, как да се справя с вечната правота и ината на мъжа ми?

Когато ми пишат такива неща, забелязвам, че обикновено жената има същите качества, само че не ги признава за себе си. Не ми ли вярвате? Напишете сега нещата, които не харесвате у партньора си. Например: той е мързелив, груб, не е инициативен и прави всичко на инат.
После кажете на глас: „Партньорът ми е...“ и избройте написаните качества. Сега кажете: приемам, че и аз съм понякога мързелива, груба, неинициативна и правя нещата на инат. Кажете го на глас няколко пъти и вижте дали няма истина в това?

Ние не можем да видим у другите неща, които самите ние не притежаваме. Понякога е наобратно. Наобратно означава, че не позволявам на себе си тези неща и се дразня, когато партньорът ми си ги позволява. Т.е. всичко, което виждам в другите, и аз го имам – въпросът е само дали си го позволявам или не.

Например активните и понякога агресивни жени, които сами се борят с живота, не понасят онези кифли-принцеси, получаващи всичко наготово, защото те самите не си позволяват да бъдат принцеси. Жените с проблемна сексуалност се дразнят на сексуалните жени, защото не могат да бъдат като тях.

Така че бъдете благодарни на „огледалото“ отсреща. Ако смените фокуса си, например да започнете да си мислите: мъжът ми е умен, щедър, красив – и вие ще започнете да притежавате и да показвате тези качества!

ТВОЯТ КОМЕНТАР