Кристина лети към Ню Йорк на крилете на любовта

Лиляна Гергишанова 02 November 2011

Любимият модел на EVA Кристина Милева, позира за корицата на октомврийския ни брой в студиото на италианския фотограф Симоне Фалчета в Милано, и то в разгара на модната седмица. Снимките бяха съпроводени с истински екшън. Трябваше да намерим няколко часа свободни в програмата на Кристина, която участва в ревюта на модната седмица, например на roccobarocco и на John Richmond, както и в десетки кастинги. Трябваше с помощта на миланския офис на MaxMara да доставим за снимките в студиото палтото от лимитираната серия, посветено на 60-годишнината на марката, както и роклята към него. Трябваше да организираме всичко това за един ден. Резултатът е налице. Вие, читателите, ще кажете дали ви харесва корицата. На нас ни хареса много - Кристина излъчва едновременно сила и нежност, блясък без вулгарност и класа, наистина класа. Най-добрият български модел в момента - в това сме единодушни всички в редакцията. Както и момиче, на което можеш да разчиташ във всяка ситуация, допълва модният отдел на EVA.

Кристина е в Милано не само заради модната седмица, а и заради Симоне. Един от най-търсените модни фотографи е спечелил сърцето й и двамата сега живеят заедно, пътуват и се наслаждават на любовта си. Но и здравата работят. По-рано тази година Кристина представи колекцията есен-зима 2011/12 на модния гигант Guess на Седмицата на модата в Берлин. След снимките за корицата, уморена, но никога оплакваща се, Кристина се разговори по Skype с нашата стилистка Лили Гергишанова.

Ти си снимала със Симоне много пъти, какво се случи днес?

Всеки път има нещо различно и ново, но този път и двамата се вълнувахме адски, защото е първата корица, която снимам за EVA след шест години изяви. Знаеше, че е важно да се получи както трябва.

Какво беше вдъхновението му?

Палтото на MaxMara, което носи името на Ана Каренина, но по нов, модерен, женствен и елегантен начин.

В момента си в Милано, как протича Седмицата на модата?

Както обикновено е пълна лудница, още продължават кастингите. Всичко се случва в последния момент. Може да те откажат заради пропуснати проби или липсващ номер обувки.

Това ли е най-силният ти сезон в Милано?

Сезонът тепърва започва. Засега снимах тв реклама за Sisley и фотосесия за италиански списания, не се оплаквам!

Как протичат кастингите?

Някои дизайнери продължават да се придържат към типа анорексични модели, но задължително търсят различно излъчване и собствен стил в моделите.

Как се обличаш за кастинги?

Симоне, моят приятел, ми дава стилистични съвети (смях) - секси рок с привкус на траш, без грим и натурална коса.

Кризата и модата този сезон?

Има адски много дизайнери, които тази година не правят ревюта, и драстично са паднали хонорарите.

След Седмицата на модата накъде ще отплаваш?

Следват три дни Лондон, Симоне ще снима, аз съм придружител. После отиваме за ревюто на Givenchy, както и за партито след това. Tази година ще гледам, надявам се догодина да участвам. С Рикардо Тиши (креативния директор на Givenchy) изкарахме една седмица в Ибиса, на вечери, партита, купони... После летим към Ню Йорк.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР