Мариан Кюрпанов в шоу на Лори дел Санто

Той е висок, секси и е един от най-търсените модели в Европа

Лилия Илиева 09 March 2011

„Мариан Кюрпанов е висок, секси и е един от най-търсените модели в Европа“ – започва рекламата на италианското риалити на Лори дел Санто, бивша жена на Ерик Клептън и майка на сина му, загинал трагично през 1991 г. Лори е секссимвол в Италия, известна е с многобройните си интересни връзки, сред които тази с Джордж Харисън, с когото заедно отмъщават на бившите си половинки Клептън и Пати Бойд за изневярата им, и флиртът й с Доди Ал Файед. През есента на 2010-а дел Санто – актриса и модел, направи свое шоу Missione Seduzione. Води го заедно с трима красиви млади мъже, един от които е българският модел Мариан Кюрпанов. Мариан е бил корица на EVA през 2001-а, от 9 години живее в Милано и работи като модел по цял свят.
Заедно с брат му внасят у нас дрехи на италианската марка Oviesse. И почти всяка ваканция Кюрпанов се връща, прекарва част от лятната си почивка на Слънчев бряг. Този път се срещаме след Коледа, за да разкаже за най-новото и най-интересното, което му се случва сега.

Носи се слух, че си мечта за италианките. Разкажи повече за Missione Seduzione. В превод означава Мисия Съблазън. Излъчва се в цяла Италия по канал Lei (в прев. - „тя“). Води го Лори дел Санто. На 52 тя има 28-годишно гадже, изглежда супер, а често е без грим. Наистина може да научи жените да бъдат съблазнителни. Обаждат й се дами, неуверени в себе си, в отношенията си с мъжете. И Лори им помага да станат по-смели, по-красиви, по-секси. Разговарят, прави им програма. Някои се срещат с психолози, други ходят на уроци по грим или се учат да правят романтични вечери. Всяка се изправя срещу страховете си. А ние с моите колеги, т. нар. ангели на Лори, помагаме на дамите да се справят с предизвикателствата й. Всеки от нас отговаря на различен тип мъж: спортен, класически, аз съм денди ангелът. Елегантният. Жените наистина се променят.
Какво по-интересно сте правили? Първата, с която работих, беше дама на 50, без самочувствие. Затова имаше среща с психолог, който помага на спортисти да преодоляват емоционални спадове, депресии и да бъдат устойчиви психически. Говориха за начина й на мислене, настройката й към мъжете. След това трябваше да ходи по стоманено въже на 12 м височина, държейки се за други въжета, и да казва думи като „вяра в себе си“, „надежда“, „сигурност“. Силната концентрация й помагаше да внуши тези понятия на подсъзнанието си. След това минахме и заедно по въжетата, допрели ръце, за да научи да се доверява. А накрая, за да бъде по-съблазнителна, имахме уроци по танци с хореографка. 
Как попадна в това шоу? С кастинг. Влязох, за 20 секунди пред журито сметнах всички „за“ и „против“ шанса да ме вземат. Резултатът беше 50 на 50. Най-големият ми коз беше, че преди години с Лори дел Санто бяхме снимали за едно списание и си станахме симпатични. „Ако ме помни, по-вероятно е да работим заедно“, им казах. Тя изгледала записите. И ме помнеше.
Какво ти предстои сега? Ще снимам бельо за Dolce&Gabbana. Добре е и да си напиша дипломната работа. Пиша за пазара на облекло в България и случая Oviesse. Завършвам маркетинг и връзки с обществеността. През март ще участвам във филм за живота на Лори дел Санто. Играя  неин приятел, не гадже! С него има сцени на ревност. Ще се снимат ревюта, фотосесии, вечери с интересни хора. Лори иска да покаже модния свят в Милано.
Срещал ли си големи звезди в Италия? Да. Виж (показва ми телефона си, където виждам снимка на Mариян с Джей Кей - солиста на британската джаз-фънк група Jamiroquai). Преди време в Болоня организирах пиара на разни заведения. И Jamiroquai имаха концерти там. Срещал съм Oasis, Green Day. И Роби Уилямс. Работех в телевизията за предаването на Симона Вентура Quelli che il calcio (Кой кой е във футбола) - едно от най-известните в Италия. Всяка неделя там гостуваше световна звезда. Роби направи най-голямото шоу. Още с влизането си в студиото започна да целува ръката на Симона и след това облиза своята до лакътя. И едно момиче от публиката скочи и се целуваха. Беше скандален, както винаги.
Какви са по-интересните ти фотосесии напоследък? Снимах бижута за Chanel в Париж. А най-готините ми снимки бяха за рекламната кампания на цигарите Marlboro пред обектива на един от най-добрите репортажни фотографи на National Geographic - Стив Макъри. Снимахме в Мадона ди Кампильо, продукцията продължи 13 дни и беше на стойност 5 млн. евро. Бяхме 5 момчета и 3 момичета от различни райони на Европа, избрани така, че да отговаряме на точен типаж за различни пазари в света. Снимаха ни върху скали, обградени с пропасти, висяхме от хеликоптери, карахме коли върху пистите. Доста пътувам покрай снимките. Понякога ми се събират по 4000-5000 км на седмица. И до 8000 съм стигал.
А какво става с гаджето ти, с което беше на откриването на Oviesse в София преди време? Разделихме се. На италиански думата „мотор“ е от женски род и се шегувам, че моят мотор хонда ми е приятелка. Карам всяка неделя, когато имам време. През лятото съм на кайт сърф на езерото Гарда. Играя футбол, софтер - спорт, в който си облечен с оригинален камуфлаж, въоръжен си с оръжия, без патрони, разбира се. Така че има с какво да се забавлявам.  - показва ми снимки с приятели във военни дрехи, клипчета как кара мотор или кайт. Минаваме и през снимки от купони, на които Мариан танцува, заобиколен, прегръщан или целуван от много красиви и различни жени. Казва ми: „Е, нали знаеш, жени много! Винаги има!“
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР