Гардеробът на Ивайла Бакалова

Борис Ангелов 10 September 2007

Ивайла Бакалова определено може да се похвали с богат гардероб. Своята огромна колекция от дрехи тя е подредила в две стаи-дрешници. В едната стая са наредени над сто модела панталони, безчет блузи, якета и поли, както и не по-малко от 60 чифта обувки. Другото помещение е предназначено за официални тоалети и за палтата на красавицата. Апартаментът й е просторен, обзаведен с модерни мебели в изчистена линия, в тъканите доминира млечнобелият цвят. На лично място в дневната е огромна снимка от награждаването й като Мис България 2001. Великолепна музикална уредба и изискани аксесоари допълват обзавеждането.

Фотография Светослав Караджов
Ивайла е една от жените в България, които носят най-скъпи дизайнерски облекла. Рекорд в това отношение държи кожен шлифер на дупки от колекцията на "Гучи". Той струва 6000 долара. Истинско съкровище е и модел дънки на "Кавали", чиято цена от 2000 евро и самата Бакалова определя като "безбожна", въпреки всичките им украси от рязана бродерия. Красива бяла рокля, която младата дама е обличала само веднъж, за да короняса победителката в конкурса "Модел на Вселената", й е струвала 3000 евро. Тоалетът с кройка, вдъхновена от гръцката античност, е купен от бутика на Кавали мода в Милано. Това е и любимият град за шопинг на Ивайла, която всеки месец обикаля и престижните магазини в Мюнхен. Тя няма предпочитание към един дизайнер, но подбира дрехите си главно от марките "Кавали", "Долче и Габана", "Гучи" и "Армани". На последния Форум българска мода си е набавила 6 творения на Мария Мичева в екстравагантен италиански стил. На подиума тя показа и свое дълго кожено яке с ресни и срязвания на "Лефтерова - дизайн". Варненската модна къща продава оригиналните си произведения в столичния бутик "Висто", недалеч от Попа, който е собственост на Ивайла.

"Лесно ми е да пазарувам, защото в момента, когато поискам нещо, го имам. Но невинаги съм разполагала с възможността да пазарувам толкова скъпи дрехи. Твърдя, че те не играят толкова важна роля, колкото излъчването. Затова често виждам хора, които инвестират много в имиджа си, а не изглеждат както трябва. Със сигурност зная, че ако отново имам възможност да си купувам само едно нещо на сезон, то непременно ще вложа скромните средства в обувки с любимия ми стабилен нисък ток или пък чанта. Ужасно е, когато супер облечена жена, носи стари и неподдържани обувки", споделя опита си Бакалова.

Тя е маниачка на тема аксесоари. Пазарува ги с истинска страст. Колекционира колани. Има около 20 и всичките са впечатляващи. Най-много си харесва колан, купен от Маями, който е уникат и струва 600 долара.

Бижутата също имат магнетична сила за нея. При лятната ваканция в Сен Тропе тя е получила от своя приятел невероятно произведение на ювелирното изкуство - пръстен с четирикаратов диамант с невероятна занаятчийска, но и парична стойност.

"Дори да звучи странно на целия този фон, аз не съм жертва на модата. Има дами, които обличат една дреха само защото е модна и ефектна, без да мислят дали им подхожда на стила. Не разбирам това, смятам го за погрешна политика. Другото, което определено не понасям, са минижупите. Смятам, че една жена е много по-секси в дълга пола с дълбока цепка, отколкото в ултрамини", признава пристрастията си бившата "Мис България".

За да докаже, че не е пристрастена на живот и смърт към своя гардероб, тя разказва забавна история: "Преди четири години в моя роден град Варна откриха миксклуб - филиал на легендарния "Спартакус". Моята близначка Божидара е доста контактна. Тя не изпусна възможността да се запознае с най-интересните хора в заведението - травеститите. Веднъж потърсих една от любимите си рокли у дома, но не можах да я намеря. Вечерта, забравила за случая, отидох с приятели в миксклуба. Щях да падна, когато видях своята рокля, опъната по тялото на един от травеститите. Оттогава много си ги обичам. По тази причина сигурно съм им подарила цял гардероб с дрехи."

Ивайла инвестира много дисциплина в своята красота - тя не пие и не пуши, закусва чай и след това слага много лек грим - предпочита кремове за млада кожа, особено тези на Клиник.

Изключително гъвкава и грациозна, така че дори и да не видят лицето й, мъжете се обръщат след нея.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР