Ким и Кание си наеха частни пожарникари

В страховитите пламъци всеки се спасява както може

eva.bg 13 November 2018

Снимка: getty images

Последните дни са пропити от трагичните събития в Калифорния. Пожарът даде десетки жертви, като до момента над 200 души са в неизвестност. С него се борят над осем хиляди огнеборци, а около 300 000 жители на щата са евакуирани, сред които звезди като Лейди Гага и Ким Кардашиян.

Но ако в такива ситуации се чака чужда помощ, то Ким Кардашиян и Кание Уест взеха нещата изцяло в свои ръце. Стана известно, че двамата са наели частни пожарникари, които да се борят с огъня квартала, в който се намира къщата им. Според източниците това е спасило домовете на много техни съседи, но повечето хора осъдиха постъпката им като егоистична - ако огънят засегне къщите в околността, ще пострада и тази на Ким и Кание, което вероятно е подбудата за инициативата. Те бяха евакуирани в петък, тъй като пламъците бяха стигнали до собствеността им, но частните им пожарникари са успели да се справят. Мястото се намира в епицентъра на пожара, поради което той щеше да се разпръсне много бързо, ако не се бе реагирало по този начин. Затова много от съседите изказват благодарността си към семейство Уест, защото с тяхна помощ са запазили домовете си.

Междувременно много знаменитости в интернет апелират за даряване на средства, които да подпомогнат пострадалите. Лейди Гага дори стана една от доброволците на Red Cross в кварталното училище Pacific Palisades, за да предложи подкрепата си. Там тя прекарва дълго време, подарявайки картички, позирайки за снимки, като е видяна и да пее на 98-годишна жена, за да повдигне духа й.

Давам ви любовта си. Знам, че не се познаваме, но аз ви обичам. Това е извънредно положение и трябва да знаете, че не сте сами“, казва певицата на хората. В социалните мрежи тя благодари на всички пожарникари, които рискуват живота си, за са се справят с всичко това.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР