Мансардата – уютна, светла, здравословна

Как иновативната система VELUX ACTIVE вътрешен контрол на климата прави жилището под покрива мечтан дом

31 October 2018

Историята на младото семейство с две деца е типична за големия град. С порастването на децата всички имат нужда от повече пространство и затова започват да търсят ново жилище. След многобройни огледи съвсем случайно откриват своето „съкровище“. Разглеждайки апартамент в столичния квартал „Белите брези“, научават, че в сградата има още един свободен обект със същата площ, но на мансардния етаж. Заинтригувани, съпрузите отиват сякаш на шега да му хвърлят един поглед, но дори само той е достатъчен, за да разберат, че това е жилището на мечтите им. Грабват сърцата им просторът, уютът и светлината, която струи от множеството покривни прозорци в помещенията.

Още щом пристъпват прага, са възхитени от обилното количество слънчеви лъчи и пространство. Харесват им разпределението на стаите и фактът, че ще бъдат сами на етажа.

Oчарованието на този дом се дължи в голяма степен на ефекта от използването във всички помещения на покривни прозорци VELUX, които са общо 13 на брой, оборудвани и с вътрешни щори VELUX.

Прозорците, които гледат на юг, имат сенници, спиращи жарките слънчеви лъчи през лятото, и външни ролетни щори, чрез които се регулира максимално добре климатът и притокът на светлина в помещенията. Това, което обединява всички тези компоненти в една интелигентна система за микроклимат, е иновативният продукт VELUX ACTIVE.

VELUX ACTIVE вътрешен контрол на климата“ представлява интелигентно, сензорно базирано управление на покривни прозорци, щори и сенници Velux. Системата позволява да й бъдат зададени конкретни стойности на температура, влага и въглероден диоксид, които тя постоянно да следи и измерва, и автоматично да управлява прозорците, щорите и сенниците, за да осигури здравословен вътрешен климат за обитаване.

VELUX ACTIVE  се състои от сензор за измерване на вътрешния климат, ключ за стена за бързо затваряне и гейтуей, който се свързва с безжичната мрежа в дома.

Инсталацията на системата VELUX ACTIVE е лесна и интуитивна. Нейната съвместимост с Apple HomeKit дава възможност тя да бъде управлявана и чрез гласови команди. В допълнение VELUX ACTIVE е свързана със станциите на NetAtmo и реагира своевременно на променящите се метеорологични условия, съответно затваряйки или отваряйки прозорците или управлявайки щорите според времето навън.

Обичам да има въздух и вентилация, а сега сме спокойни, защото можем да поддържаме свежа атмосфера в дома дори когато сме на работа чрез приложение на телефоните си“ – уточнява стопанката на дома и допълва, че прозорците VELUX са много лесни за поддръжка и почистване.

Въвеждането на системата VELUX ACTIVE носи на семейството и още един, немаловажен плюс. Благодарение на многото покривни прозорци през зимата в дома навлиза щедро благодатната топлина и светлина на слънцето, която се разпределя интелигентно в апартамента чрез системата VELUX ACTIVE. Така през студения сезон от годината в апартамента е топло и дори не се налага да се ползва парното. През лятото пък е осигурен комфорт на обитаване, като влизат в действие външните ролетни щори, намаляващи чувствително температурата в помещенията.

Мансардата ни дава светлина, простор, анонимност и чудесна гледка, а автоматизираното управление на щорите и покривните прозорци ни позволява лесно да създадем нужната обстановка в дома ни – за гледане на филм, почивка, сън... Децата също се справят отлично с нововъведенията в дома, а сигурността на жилището ни е увеличена – при буря можем да затворим прозорците, където и да се намираме“, споделя семейството.

Много е приятно, когато се приберем от пътуване и вкъщи е проветрено и свежо. Доскоро постоянно се притеснявах дали не съм забравила някой прозорец отворен, но сега мога за секунди да проверя и да направя необходимите настройки“, добавя съпругата.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР