Смята, че София прилича на Барселона

eva.bg 18 October 2018

Снимка: Марин Каравелов

Останал пълен сирак още в тийнейджърските си години, Херман Кох не е лесен младеж. С лоши оценки в училище, изключен от гимназията, той изпробва границите на търпение на богатото холандско общество. По-късно склонността му към чудновати шеги го прави популярен в телевизията,  където има предаване с двама свои приятели. Една от шегите е със свалени гащи да седне в мивката на бар и да използва четката за съдове за облекчаване на въображаемия си сърбеж.

Кох е добър човек, който става звяр, когато седне зад бюрото, е мнението на негови близки.

Документалният филм „Истинският Херман Кох”, който разкрива и други детайли от живота на най-продавания в света холандски писател, е показван в рамките на „Синелибри”. Писателят беше част от журито на тазгодишния фестивал и присъства на една от прожекциите на филма.

Кох е за втори път в България, сравнява я със средиземноморските държави, София и Пловдив му напомнят Барселона, където има жилище, харесва вкуса на българските продукти. На въпрос от организаторите на „Синелибри” как си представя щастието, той отговори: „Да съм с жена ми на балкона, да обядваме и да изпия първата си бира за деня”. Съпругата на Кох се нарича Амалия, двамата имат син Пабло.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР