Лорън Хътън и моторите

Страстите на дивите

22 October 2018

Един от най-скъпоплатените модели в Америка през 60-те и 70-те, 25 пъти корица на Vogue и първият модел, подписал продължителен рекламен договор с козметична марка, Лорън Хътън без малко не влиза в новото хилядолетие „с краката напред“, както обича да казва самата тя.

През 2000 г. Лорън, заедно с любимите си „колеги“ от легендарния мотоциклетен клуб „Гугенхайм“ – известните актьори Денис Хопър, Джеръми Айрънс и Лорънс Фишбърн, пътуват с моторите си през Аризона за Лас Вегас, за да открият изложбата „Изкуството на мотоциклета“. Минавайки покрай язовир „Хувър“, Лорън, която е може би най-безразсъдният „мотоездач“ от всички тях, решава да пришпори мотора си BMW F65, който обаче при среща с минимална неравност по пътя се обръща и се разбива в мантинелата. Лорън е откарана в болница в Лас Вегас в кома, със счупено ребро, прободен бял дроб и изпочупени крака и предмишница. Две седмици е между живота и смъртта, а после дълго време никой не смее да й гарантира пълно възстановяване. Все пак е на 57 години! Истината обаче е, че ако час преди катастрофата, при една от почивките им, Джеръми Айрънс не я бил накарал насила да облече неговото кожено яке и да си сложи каска, последствията за нея биха били фатални. Така че Лорън Хътън до голяма степен дължи живота си на Айрънс.

Хътън е вицепрезидент на мотоциклетния клуб „Гугенхайм“, създаден през 1998 г. и съставен от 20 знаменитости и хора на изкуството, които споделят обща страст – моторите. Тя се влюбва в моторите още в младостта си – след като още не навършила 20 избягва от дома си в Южна Каролина и от агресивния си втори баща и се установява в Ню Орлиънс, където работи като сервитьорка в бар, издържа се сама и се опитва да си намери мястото в живота. В този именно бар Лорън – красива по онзи луд начин, по който само американките от Юга могат да бъдат, с прословутото си „късметлийско“ разстояние между предните зъби, превърнало се после в нейна запазена марка, и невероятните си скули – се запознава със Стив Маккуин, култовия актьор от филми класики като „Голямото бягство“, „Пеперудата“ и „Великолепната седморка“. Маккуин  е известен и като професионален рали състезател, обожава скитосването, колите, моторите, пътищата, баровете и красивите момичета, готови за приключения. Той дава на Лорън първите уроци в „изкуството да управлява мотоциклет“ и по този начин, както самата тя признава, й дава посока в живота. Когато Стив отпрашва нанякъде, Лорън си хваща гадже – каскадьор от филмова продукция, който довършва „мотоциклетното“ й обучение. Тя става толкова добра, че дори я взимат за каскадьор в друга продукция и така влиза в голямото рали на шоубизнеса.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР