Рая & Явор от зодия дъжд

Научи ме да обичам с всяка клетка от тялото, казва Рая Пеева. Вдига ръце и излъчва щастие, казва Явор Бахаров.

Адриана Попова 03 October 2018

Снимка: артдиректор Биляна Савова, фотография Тихомир Рачев, стайлинг Кристина Симидчийска

Пътуваме с актьорите Рая Пеева и Явор Бахаров към язовир недалеч от София. Отиваме на фотопикник. Планът е: Явор хваща огромна риба. Рая през това време пие просеко сред тревите. Снимаме до залез слънце тях и онова между тях.

По пътя Явор е пуснал музиката достатъчно силно и не успявам да доловя нищо от разговора, който тече между лявата и дясната предна седалка. Той е в ниския регистър, тя – в милия. Явор кара по много... софийски начин. Тя е обгърнала с ръце свития си върху седалката крак.

Благодарение на Явор неочаквано бързо стигаме Пернишката ривиера – язовир Долна Диканя. Наблизо семейството му от години има вила – по-точно покрив и двор. С Рая често се озовават тук. Той – да хвърли въдицата и да помълчи, да й набере цветя, които после ще отнесат в новия си апартамент. Нейното е пъстрите шалове, които завързва между дърветата, студеното вино, слънцето. Правят си барбекю. Често са с приятели, с децата и кучетата на приятели. В езерото плуват патки и гъски, понякога минава сърф, понякога – моторна лодка, от водата се носи Мистерията на жабешките гласове. Нали ви казах – ривиера, въпреки твърденията на Явор, че дъното на езерото е пълно с винкели. Все пак Перник е наблизо.

Наскоро той спечели Икар за ролята си в постановката на Теди Москов „Редки тъпанари“. Вече не е на щат в Армията, така че като свободен агент често пътува. Рая е актриса в Младежкия театър, през сезона направи забележителна роля във френската черна комедия „Петел“. Зрителите я познават от сериала „Скъпи наследници“, където е в кожата на самонадеяната и шумна Поля. Рая изигра и младата Леа Иванова във филма „Пеещите обувки“ на Радослав Спасов. От интервюто, което правихме за филма, познавам покосяващата й емоционалност. Явор е друг – резервиран с непознати, костелив, ироничен. В приключенското шоу „Африка: звездите сигурно са полудели“ той беше единакът, необщителният. Влезе във „ВИП Брадър“ и излезе със скандал. По-скоро беше отстранен с решение на продуцентите. И досега много хора не могат да му го простят. Но Явор е поне още две неща – умен и талантлив. Гледали сме го в „Стъклен дом“, от който стана известен, в „Под прикритие“, където беше турски мафиот с изправена коса, с брада и мустаци, които не му попречиха да бъде чудесен Ромео в Театъра на армията. Сега е Ромео в живота, райски влюбен.

С Рая са двойка от близо две години. От самото начало заживяват заедно, защото, както казва Явор: „Бързо се получи при нас, явно сме се харесали много.“ Ето как е започнало всичко:

ПЪРВАТА СРЕЩА – ВИНОВНО Е КУЧЕТО

Рая: Ние се познаваме от 15 години, от един квартал сме, Бъкстон. Случката е много интересна, все едно е от филм. Валеше дъжд, един такъв летен. С моя приятелка се разхождахме на някаква поляна и едно страхотно куче дойде при мен. Оказа се, че е кучето на Явор, Пуерто. След това се появи и Явор. Така се запознахме. Той още тогава ме бил харесал. И аз го харесах. Била съм на 13-14.
Явор: Красавица ми се стори. Още щом я видях, исках да я изнамеря пак. След първата среща сме се засичали тук-там. Разликата ни е 5 години и в квартала имахме различни компании. После и във ВИТИЗ. Много мисли съм имал за нея през годините. Преди 2-3 години попаднахме в една компания. Решихме да пробваме да сме заедно. Бяхме песимисти, че ще можем да живеем двамата. Но се оказа, че можем.
Рая: Когато се видяхме за първи път, той не беше известен, знаех само, че брат му (Захари Бахаров – б.а.) е колега на майка ми. Беше много приятен младеж. Сега е много приятен мъж. Той ме канеше често да пием по едно, приятелски. Прехвърчали са искри през годините, но не се получаваше, защото всеки си имаше гаджета. Преди 2 години отидохме да изпием по едно и от едно стана да пробваме да излизаме за един месец.

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Валентина
09 October 2018, 18:21

И позират мноУ дървено, да не повярваш, че са артисти. А може и да са само мноУ нахални.

1
JILL
03 October 2018, 10:24

Безкрайно противни и антипатични хора

ТВОЯТ КОМЕНТАР