Звезда като звезда

Избрано от архива на EVA - участниците в нашия проект се запалиха по идеята да ги снимаме като двойници на известни личности. С уговорката, че самите те са известни

Ирина Иванова и Адриана Попова 25 June 2018

Припомняме ви един от любимите ни проекти – български звезди, снимани в ролята на световни знаменитости. Ето и текста (с малки съкращения) към този проект такъв, какъвто беше публикуван в броя от април 2011 година.

Истанбул. Мостът Галата. Викачите на различните рибни ресторанти буквално дърпат туристите за реверите. Един е особено настойчив. Как се казва? Истинското му име е Бекир. Но всички му казвали Робърт де Ниро. Заглеждаме се внимателно в лицето му. Наистина прилича на Де Ниро. И влизаме в неговия ресторант.

Приликата със звезда е особено нещо. Да, може да ти доведе клиент в повече, но ако се вземеш на сериозно, по-скоро ще загубиш. Какво мислите за Цецо Елвиса? Артист ли е, или навяващ досада имитатор?

Участниците в нашия проект, добре де, повечето от тях, наистина се запалиха по идеята да ги снимаме като двойници на известни личности. С уговорката, че самите те са известни. Супер Бианка харесва много Лейди Гага, Румяна Маринова – Ева Мендес, и т. н. Но добре си дават сметка, че в живота е важно никога, никога да не копират дословно. „Понякога, като гледам някоя актриса или певица, си мисля: много ме кефи, искам да съм като нея. Но после си казвам: аз съм си аз.“ Думите са на Супер Бианка, но сме сигурни, че всеки от нашите участници би се подписал с две ръце под тях.

Йоана Буковска като Вивиан Лий

В едно интервю питат великата Вивиан Лий защо е станала актриса. „Като малка много обичах да се преобличам, затова“ – отговаря тя. За Йоана Буковска емблематичната роля на англичанката – Скарлет О’Хара от „Отнесени от вихъра“, е роля, за която отдавна мечтае. „Скарлет е вироглава, но когато опре ножът до кокала, умее да бъде водач на стадото“ – разсъждава Йоана. А преобличането е от първостепенна важност за актьора. „Трябва да владееш техниката на войник, вдигнат по тревога. Личният ми рекорд е 1,22 мин. в „Ромео и Жулиета“. За това време свалям полуботушки, къси панталонки, елек и риза, която се завързва на кръста, и обличам балната рокля на Жулиета с 25 телени копченца на гърба. На първите представления, докато постигна рекорда, се наложи артистично да придържам роклята си, тъй като нито едно копче на гърба не бе закопчано.“ И Йоана, подобно на Вивиан Лий, е луда по котките. „С котките се разбираме само с поглед – сигурно заради очите“, казва българската актриса.

Румен Луканов като Вини Джоунс

Сделка, ама не. Луканов отказва да бъде сравняван с Вини Джоунс по какъвто и да било начин. Не иска и да чуе! Да, харесва го, харесва култовата му роля в „Две димящи дула“, но много повече харесва режисьора на филма Гай Ричи. На пръв телефонен разговор Румен категорично отказа да участва в проекта с мотива, че в България той е много по-известен от Вини. „Мамо, ти знаеш ли кой е Вини Джоунс? Ето, мама не знае“ - каза ни Румен. Но EVA никак не обича тя да изкушава мъж с предложение, пък той да й отказва. В крайна сметка Луканов се съгласи и нарами двете уникално красиви двуцевки на пластичния хирург и запален ловец д-р Ильо Стоянов (благодарим, докторе!) за нашата реплика на прочутия кадър с Вини от „Две димящи дула“. Между англичанина и българина има една основна и много съществена прилика – и двамата са кибритлии.

Супер Бианка като Лейди Гага

Супер Бианка е не по-малко ексцентрична от Лейди Гага. Лейди е суеверна и се страхува, че ако прави любов с човек, който не е влюбен в нея, енергията й ще намалее. Всекидневието на Бианка е преплетено със сложни ритуали срещу уроки и нещастия, включващи чукане на дърво, свиркане под мост, вадене на очите на дявола с пръсти (използва се при изгубване на вещи) и свиркане три пъти в тунел (за първи път го чуваме). Винаги настъпва квадратните шахти, но избягва кръглите, които са на нещастие.
Лейди от любов към баща си е татуирала Dad на плешката, а Бианка споделя всичко с татко – от това, че в тийнвремената е пробвала марихуана, до невзетите изпити и провалените връзки.

И накрая: и Стефани Джерманота, и Боряна Цветкова са известни с псевдонимите си.

Румяна Маринова като Ева Мендес

„Новата ми цел е да издържа поне един ден само на салата, но за мен това е като да стигнеш до Луната пеша“, оплаква се Ева Мендес. Румяна Маринова, най-красивата омъжена жена за 2004 г., победителка на световните финали на „Мисис Глоуб“, казва: „Не съм против диетите, но те винаги ми се изплъзват. Докато разбера, че е лунният ден, вече съм хапнала.“ И двете южни красавици със сексапилни бенки на лицето обичат леко екстремните спортове. Ева може да бъде видяна на колело, ски и катереща се в планината. Румяна кара ски и сърф. „Правила съм секс във всичките 50 щата. Най-добрият беше в Аризона и Колорадо“, казва Мендес. Какво ли ще отговори на това предизвикателство Румяна Маринова, по професия зъболекар ортодонт…

Етиен Леви и Алберт Айнщайн

Основният факт, който сближава Етиен Леви и гениалния физик Алберт Айнщайн, е, че и двамата са евреи. Освен това Айнщайн е обожавал цигулката и въобще музиката, а Етиен Леви е музикант по професия – само че пианист, а не цигулар. Оказа се, че на Етиен вече са му казвали, че прилича на Айнщайн, но самият той скромно добавя: „само по еврейство, не и по акъл.“ Помолихме го да коментира един от любимите ни афоризми на Айнщайн: „Всеки човек, който никога не е правил грешка, никога не е опитал нищо ново.“ Той ни отговори, че според него еволюцията задължително минава през грешките и че неговата любима грешка са... жените. Сбъркал веднъж, сбъркал два пъти и сега продължава напред. Знаменитият физик също не е бил безпогрешен в преценката си за жените и като Етиен е сбъркал два пъти. Поне.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР