Менюто за кралската сватба

Братът на Владо Карамазов ще създаде тортата за журналистите

eva.bg 14 May 2018

Остават само пет дни до сватбата на принц Хари и Меган Маркъл и в кухните на замъка Уиндзор тече усилена подготовка. От двореца Кенсингтън разкриват някои подробности за менюто, което 600-те гости на церемонията ще имат удоволствието да опитат.

„Сезонните зеленчуци са основният фокус в менюто. Младоженците бяха много ангажирани с всеки детайл около храната“, споделя шеф Марк Фланаган, който е натоварен с отговорната задача да задоволи кралските вкусове. Всяко ястие е измислено още през март, когато на Меган и Хари са били дадени няколко дегустационни менюта за избор.

По-голямата част от съставките ще бъдат доставени от ферми в окръга като Кент, известен като "градината" на Англия и Норфолк. Аспержите идват от имението на Нейно величество в Уиндзор.

Готвачът, отговорен за десертите, разкри че на гостите ще бъдат поднесени шоколадови трюфели - любим десерт, който се сервира на приеми през цялата година в замъка Уиндзор. Освен тях ще има и малки хапки крем брюле, както и бисквити с топинг от манго панакота и жълти макарони.

Вече знаем каква ще бъде тортата за младоженците - с вкус на сладък лимон и бъз, с богати пролетни аромати, покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя. Тя ще бъде изработена от Клеър Птак, собственичка на лондонската пекарна Violet Bakery.

Майсторът сладкар Иван Александров (брат на Владо Карамазов) пък пребори сериозна конкуренция и получи възможността да създаде тортата за журналистите, които отразяват събитието. Тя ще бъде на пет етажа, с много орнаменти от захарни цветя, с вкус на бъз и лимон, какъвто ще е вкусът и на кралската торта. Иван от няколко години работи в Лондон и създава истински сладкарски шедьоври под марката Boutique cookie’s cakes.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР