Парад на красотата в Кан

Десетки гримьори, коафьори и стилисти стоят зад перфектните визии на звездите. Потърсете вдъхновение

Рени Аврамова 10 May 2018

Снимка: getty images/guliver

Грим и коса, които бихте искали да повторите, вдъхновени от звездите преминали по червения килим на 71-ия кинофестивал в Кан. Всеки ден актриси, модели и известни личности се отправят към фестивалния комплекс, разположен на Лазурния бряг с две ясно изявени цели – да представят новия си филмов проект и да покажат най-красивия си образ, зад който обикновено стоят десетки гримьори, коафьори и стилисти. L’Oreal Paris за 21 път е официален партньор на кинофестивала и нейните представители по традиция са с едни от най-ефектните макиажи.

Кейт Бланшет

Таз годишната председателка на журито успя да се подготви за официалната церемония по преминаването по червения килим като събра косите си на ефектен кок, ниско на тила, който съчета с дискретен грим, с лек акцент върху очите. Майстор гримьорите леко подчертават скулите и добавят цвят на устните, с червило с нюанс сьомга.

Кристен Стюарт

Тя е най-младият член на журито и през годините сме били свидетели на различни нейни трансформации. Миналата година изненада повечето с къса руса коса и сега остана вярна на тенденцията „романтичен пънк“. Косата й е разделена на три зони: страните са пригладени и косата е повдигната нагоре. Бретонът е оформен като лимба, а отзад прическата завършва с малка плитка. Макиажът й е сътворен от официалните гримьори на Chanel и е ярък и драматичен. Очите са опушени в тъмен графит, но в него е добавен блясък. Актрисата е с държание на красив интелектуален бунтовник, отказвайки услугите на преводач и интервютата й се провеждат на френски език, за радост на домакините.

Лея Сейду

Красавицата е зашеметяваща в стил Холивудски глам, като косата й изглежда небрежна и въпреки това със съвършено подредени вълни. Макиажът е строго вечерен: хайлайтър върху скулите, очите са гримирани в графит, с влажен ефект и отново се забелязва дискретен блясък, а за устните е подбрано перлено червило.

Пенелопе Крус

Испанското момиче се появи на червения килим заедно със съпруга си Хавиер Бардем представяйки новия си филм Everybody Knows, откриващ фестивала. На стълбите на Фестивалния дворец естествено черните рокли винаги преобладават и към успешните визии е тази и на Пенелопе. Актрисата подчертава очите си с наситено черна очна линия, последван от бронзант върху скулите и розово червило върху устните. Коафьорите оставят косите й свободно да се движат върху раменете и се чудим как успява да изглежда толкова добре с минимални усилия.

Джулиан Мур

Тя е от звездите, които обикновено следим със специално внимание, тъй като винаги се изумяваме как 57 годишната актриса изглежда съвършено и с вкус на нейната възраст. Тенденцията й да изглежда естествено е продължена и този път. Главното украшение на Джулиан е усмивката й и очите, тъй като прическата и гримът й са строги и семпли. Актрисата залага на класическа черна очна линия, червило, в нюанс подбран според цвета на роклята и висок стегнат кок. Малкото тук е в повече, тъй като наблюдаваме елегантност и вътрешно сияние, които притежават истинските холивудски звезди.

Изабел Аджани

Наскоро 62 годишната актриса бе избрана за посланик на красотата на L’Oreal Paris и не само за всички филмови творци, но и за повечето французи Изабел е една от любимите лица на френското кино. Французойката изглежда блестяща и свежа и се нарежда перфектно сред звездите на марката. За да я подмладят коафьорите подбират много внимателно прическата й, с дълъг бретон и със средна дължина до раменете. Гримът й е неутрален и целта му е да подчертае естествената красота, единственият проблем е прекалено тъмните очи, които състаряват погледа и фокусират вниманието ни върху леките линии около очите.

Алис Талиони

Това е една безупречна дама облечена в червено. Алис демонстрира как трябва да се носи червен костюм с панталон и да не изглежда предизвикателно вулгарен. Прическата й е вдъхновена от морския бриз, носещ се по Кроазет и на пръв поглед обикновената коса е прехвърлена на една страна, но от другата забелязваме интересен акцент под формата на плитка. Гримът е по френски дискретен и лек – с лек полъх на руж върху скулите, минимално количество сенки върху клепачите и червило с цвят сьомга.

Роми Стрейд

Моделът, който свързваме главно с дефилетата на Victoria’s Secret изглеждаше като русалка излязла от водите на плажовете на Кан. Главната причина за това е естествено блестящата рокля, но и съвършено естествения грим с дискретна очна линия. Дългите й руси коси са оставени естествено разпилени, сякаш вятърът от Лазурното крайбрежие е коафьорът сътворил стилната прическа.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР