Празник за приятели

Лесен за приготвяне, красив и много вкусен обяд

Диана Шингарова 05 май 2018

Aгнешки котлети с конфи от червен лук и стафиди

Мариновайте 8 агнешки котлета за 2 часа в сок от 1 лайм, 3 с.л. зехтин, микс от подправки (1/4 с.л. синап, 1/4 ч.л. кориандър, 1/4 ч.л. резене, щипка канела, щипка смляно индийско орехче, 1/4 ч.л. семена от кимион, 1/4 ч.л. изсушена мащерка, 1/4 ч.л. изсушен риган, щипка черен пипер и сол).

За конфи от червен лук: 20 г масло, 4 глави червен лук, нарязани на много тънки филийки, 1 с.л. кафява захар, 1 с.л. мед, 30 г стафиди, 50 мл балсамов оцет, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. соев сос, овкусете по желание със сусам, малко риган, кимион, сол и сумак.

Начин на приготвяне: Разтопете маслото в тиган на ниска температура, добавете лука, захарта и меда. Гответе 15 минути. Добавете стафидите, балсамикото и гответе без капак, докато течността се изпари. Добавете зехтина и соевия сос. Консистенцията трябва да е подобна на мармалад. Овкусете с изброените подправки на вкус.

Начин на приготвяне на агнешкото: В грил тиган на висока температура сложете маринованите котлети и печете 2-4 минути от всяка страна. Времето за печене зависи от предпочитанията ви за приготвяне на месото. Поднесете върху пюре от грах и мента и изключително вкусното конфи от лук.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

фотография Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР