Моден блиц с... Десислава Монева

Артмениджър, куратор, директор и основател на художествените галерии „Юзина“ и One Monev Gallery

09 May 2018

Пастелните цветове тон в тон са сред водещите тенденции за пролет-лято 2018, като абсолютният фаворит на Деси е розовият цвят, чиято нежност подчертахме с малиново червило (друга актуална тенденция е смесването на топли и студени цветове). (палто MaxMara, пуловер и панталон Patrizia Pepe)

Снимка: Радина Ганчева, стилист Сандра Клинчева, асистент-стилисти Теодора Вукодинова и Сианна Маринова, грим Гергана Иванова, коса Гергана Ангелова за салон Arlet Stars

Тенденцията, от която ще черпиш вдъхновение през новия сезон е... Темата за подмяната е доминираща при мен в момента. Подмяната като кражба на интелектуален труд, като подмяна на добри проекти, които някой е случил, а друг ги е присвоил. Боря се срещу това. Друг момент е, че не вярвам в конкуренцията.

През пролет-лято 2018 ще инвестираш в... новоизгряващи български артисти. Ще работя усилено за това да стават все по-разпознаваеми на световната сцена.

Защото... Съвременното изкуство е универсален език, който може да издигне чрез идеите си света, стига да има достатъчно качествена и количествена аудитория. Символното значение на дадено произведение няма национални граници и общува на невидимо ниво чрез всяка отделна история и тема. Вярвам в това безусловно!

С удоволствие ще продължиш да... поемам рискове, като показвам смели проекти и бъда на ръба!

Добрият вкус е... изборите, които правим и живеем с тях въпреки липсата на баланс и вярата, че ще го намерим!

Адмирираш жените, които... умеят да накарат околните да затихнат, покорявайки с присъствието си.

Най-добрата част от твоята работа е... когато погледна назад, да се усмихна!

Думата, която те описва най-добре в този момент, е... търсеща.

Разкажи ни за последния си проект, който предстои да видим.

Подготвям серия от изложби на големи звезди от световната артсцена у нас. Смисълът на моята работа, както и на колегите ми от сферата на съвременното изкуство е да създаваме условия за идеен обмен между различните култури. Да изследваме и показваме тенденциите в артистичните търсения, които определят посоките на голямото изкуство. Този сезон фокусът е върху темите за политическите репресии, миграцията, демокрацията и свободата. Ще покажем изложби в новата галерия, които засягат глобалната визуална култура, експлоатирането на различни медии и технологии като платформа за преосмисляне на разказа и мобилността в най-широк смисъл.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР