Завръщането на Барбарела

Готови ли сте да завладеете света с поглед? Възможно е. Опитайте!

Рени Аврамова 30 April 2018

Jeremy Scott

Помните ли Джейн Фонда от 60-те години на ХХ век и нейното превъплъщение в Барбарела, астронавтка от 41-ви век, бореща се със злия учен Дюран Дюран? Образът в едноименния филм, освен вдъхновение за създаването на прочутата английска поп и рок група, е причина и за възраждането на тенденция с фокус върху миглите. Големите очи на Джейн, подчертани и дори преувеличени от супердълги и подредени мигли, вдъхновяват гримьорите да пресъздадат драматичния или меланхоличен поглед посредством много малки детайли. Така че ако искате да опитате нов външен вид, без да се отклонявате прекалено много от ежедневната си визия, тази тенденция е за вас. Нуждаете се от няколко продукта, за да постигнете ефекта „кукленски ресници“: изкуствени мигли или подходяща спирала, очна линия или молив.

Ryan Lo

Може да потърсите вдъхновение от дефилето на Ryan Lo, който се застрахова с двоен чифт мигли върху лицето, поставени фалшиви или изрисувани върху горните клепачи, или от Jeremy Scott, изразяващ предпочитание към отделните снопчета върху долните клепачи. MSGM е в голяма степен консервативен, използващ само и единствено няколко слоя спирала. Момичетата в шоуто на Zuhair Murad със сигурност предизвикват обръщане на глави, тъй като миглите са основен акцент и останалата част от грима е нюд. Трябва да запомните, че няма златна среда в тази тенденция. Нищо или излишък. И докато минимализмът царува в отделни дефилета, при Emilio Pucci и Chanel забелязваме възможния максимум. Говорим не само за дължина, извивки и обем, но и за магия от цветове: червени, оранжеви, жълти, сини и бели мигли. Интересен трик забелязахме при Tadashi Shoji, който не просто ни връща към тенденцията от 60-те години, но я доразвива с акцент върху долните ресници. Снопчетата под очите са изрисувани и разграничени с цветен пигмент. Очите изглеждат като искрящи бижута, привличащи всички погледи. Не е задължително да сте професионалист гримьор, но в предстоящите студени и мрачни месеци разгърнете потенциала си, не спирайте полета на фантазията и се позабавлявайте с грима.

Практикум

Спиралата е инструмент, който ползваме почти инстинктивно, но за да постигнете желания ефект, има няколко лесни правила, които научихме от гримьор на Make Up For Ever:

За лекота, естествен вид и деликатно подчертани очи. Винаги нанасяйте база върху миглите, започвайки от основата им, последвана от тънък слой спирала, без да наслоявате.
Промяна на формата на окото. Да, възможно е с поставяне на изкуствени мигли или дори с нанасяне на спирала. Ако тушът е повече в средните косъмчета, очите ще изглеждат кръгли, а поставен в ъглите и издължен нагоре придава формата на бадем.
Отваряне на окото. Дамите с прави мигли е желателно да използват извивачка преди спирала. Извитите и след това подчертани и подредени мигли създават илюзията за по-големи и изразителни очи.
Добавете цвят в погледа. Обикновено избираме цветна спирала за конкретно събитие или защото е подходяща на цвета на очите ни. Предлагаме ви един съвет: първо нанесете черна спирала и само в краищата, за малко фантазия добавете син щрих. За зелени очи изберете цвят слива, за кафяви – зелена, а сиво-сини очи подчертайте със синя спирала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР