За деца с книжки и родители с въображение

20 April 2018

"Илюстрация на Капка Кънева за книгата "Съвет към малките момичета" от Марк Твен.

Независимо от напредъка на новите технологии и факта, че стават неизменна част от ежедневието ни, любовта на децата към книгата трябва да се запали, а огънят да се поддържа. Затова ви предлагаме една интересна инициатива тази събота, свързана с деца, четене, читалища, представления, изкуство...

На 21 април в София от 11 часа в читалище „Бъднина” в ж.к. „Младост”- 2 (до входа на метростанция „Ал. Т. Балан”) ще се проведе артистичната акция „РазЛИСТи София”. Актьорът Стефан Милков ще пресъздаде заедно с хлапета от квартала историята „Как Колето Панкин летя за Бразилия, а Петята Ершов хич не вярваше” на руския писател и поет Даниил Хармс.

Следващата седмица пък сюжетът ще се върти около един котарак и построяването на най-големия мост над река Лоара, описани от гения Джеймс Джойс в „Котаракът и дяволът”.

Заниманията с децата ще протичат разнообразно – в някои от тях акценти ще са театралната игра и четенето, а в други – рисуването, изложби и запознанството с творчеството на майстори на българската илюстрация. В една от съботите художничката Капка Кънева ще покаже нагледно как с ножица и хартия е направила илюстрациите към книгата „Съвет към малките момичета” от Марк Твен.

Освен в читалище „Бъднина” (21 и 28 април; 12 май и 2 юни) срещи на децата с творчеството на велики писатели са предвидени и в Културен дом „Красно село” (5 май) и парк „Хиподрума” (16 юни). Всички събития са безплатни и се осъществяват с финансовата подкрепа на програма „Култура” на Столична община, съобщиха организаторите от издателство „Лист”.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР