Силви Вартан: Любовта е като цигара

За мен идването в България винаги е празник – казва Силви, – но е свързано и с носталгия

Лилия Илиева 21 April 2018

Снимка: Key events & communication

Иконата на 60-те Силви Вартан се завръща у нас за пореден път. Тя има над 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, роли в шест филма и хиляди напълно разпродадени концерти. Пее на девет езика. Носителка е на ордените за офицер и за кавалер на Почетния легион, за изключителни заслуги към Франция. Певицата е създателка и на фондацията „Силви Вартан за България“, която помага на болнични отделения за деца.

Сега част от шоуто й ще бъде посветена на бившия й съпруг, голяма любов, сценична половинка и баща на сина й Давид – починалия през декември Джони Холидей. Със Силви Вартан говорим по телефона. Тя е в Париж, репетира в студио за концертите.

За мен идването в България винаги е празник – казва Силви, – но е свързано и с носталгия. Все не успявам да отделя достатъчно време и все ми се иска да продължа престоя си, не само защото имам роднини и много скъпи и близки приятели. Все ми се иска да успея да се разходя из страната. А по-често го отделям, за да посещавам местата, на които сме помогнали с фондацията, и да се срещам с хора, които биха ни били полезни в нашата работа.

Турнето ви у нас беше обявено като последно.

Не, не е. Може би е имало някаква грешка в комуникацията в началото. По-скоро имах предвид, че това са последните концерти във формата, в който ги правя – тоест с три части. Една от тях е свързана с музиката ми през 60-те и 70-те години, втората част обхваща периода ми от 70-те до днес и третата е почит към Джони Холидей. След това турне ще сменя програмата на концертите.

Любовта е като цигара. Като изгасне, можеш да запалиш друга. Но трябва да се намери добрата цигара, за да не се превърне сърцето в пепел.
Напоследък във френските медии има огромна дискусия във връзка с наследството на Джони Холидей. Как се чувствате по отношение на решението му да обезнаследи сина ви Давид?

За мен е трудно да го осъзная и приема. За мен, която съм живяла почти двадесет години с Джони, е много тежко да си помисля и за секунда, че е могъл да направи това – да лиши от наследство децата си – сина ни Давид и дъщеря му от Натали Бай Лора. Намирам за недостоен начина, по който постъпиха хора около него, и разбирам, че това вълнува обществото. Мисля, че много семейства се разпознават в тези проблеми, но не искам да добавям повече към медийния ураган, който се разрази. Надявам се съдът да свърши работата си и истината да възтържествува.

Какво се случва с дъщеря ви Дарина?

Дарина вече е млада жена на 20 години. Ще учи в училище по изкуства. Интересува се повече от стайлинг и мода. Пее много добре, както знаете, пяхме два пъти заедно и беше прекрасно, но не се интересува от това.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР