Виктория Георгиева-MOUSE: Смисълът е в пътя

eva.bg 20 April 2018

Виктория Георгиева-MOUSE е стрийт арт художник и е една от номинираните за Награда за изкуство „Стоян Камбарев“ 2018. Тя е сред претендентите заради активната си разностранна дейност в широк спектър на изобразителното и визуалнo изкуствo, заради експериментaлния си подход със стилове, техники, материали и повърхности, ярко разпознаваемия си творчески отпечатък в градската среда и отдадеността на мисията да предава уменията и любовта си към изкуството на талантливи деца в собствен клас по рисуване.

„Намирам смисъл в самия път. Пътят е разноцветен, наситен с вдъхновение, нагоре-надолу, непрестанна себепровокация. Сам и с другия. Изкуството е самият живот. Съществуванието. Статиката и динамиката. Видимото и невидимото. Предметът. Формата. Цветът. Ароматът. Причината и следствието. Мисълта и действието. Възможността да се променяш. Възможността да вдъхновяваш“, казва тя.

На 30-ти април 2018 г. за девета поредна година ще се състои Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2018. Тази година събитието ще гостува на Сити Марк Арт Център - едно от новите пространства за култура в центъра на столицата. Водещ на церемонията ще бъде приятелят на Фондацията Ники Кънчев.

Останалите млади творци, номинирани за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018, са пианистът Светослав Тодоров, фентъзи писателят Кристиян Малинов, актрисата Патриция Пъндева и тандемът Mixed Motion Project, съставен от Илко Илиев- фрийрънър, каскадьор и Марин Кафеджийски- оператор и фотограф.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР