Четири Икарa за "Танцът Делхи" на Галин Стоев

Интервю с Галин Стоев в Националния театър в Тулуза в априлския брой на EVA

Лилия Илиева 28 March 2018

Снимка: Петър Настев

Най-много "Икари" - четири от шест номинации спечели спектакълът "Танцът Делхи" от Иван Вирипаев на ежегодната официална церемония вчера в Народния театър в Световния ден на театъра. Галин Стоев взе награда за най-добър режисьор, Радина Кърджилова - за водеща женска роля, София Бобчева - за най-добра актриса в поддържаща роля и Никола Тороманов - за сценография.  

Признание за най-добър спектакъл получи отново пиеса на Вирипаев - "Пияните" на Явор Гърдев в Малък градски театър "Зад канала". Братята Бахарови взеха отличията за мъжки роли - Захари - за водеща за моноспектакъла "Чамкория" по романа на Милен Русков, постановка на Явор Гърдев в Театър 199 и Явор - за поддържаща - за "Редки тъпанари" на Теди Москов в Русенския театър.

Иван Иванов бе удостоен с "Икар" за чест и достойнство. За дебют бяха отличени актьорите Шахин Шехзен, Антоан Петров, Денис Хаят и Павел Емилов за "Ревизорът" от Гогол на Нина Димитрова, продукция на Сатиричния театър и НАТФИЗ.

Интервю с режисьора Галин Стоев, ексклузивно от Националния театър в Тулуза, чийто директор Галин е от януари насам, очаквайте в новия брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР