Бандерас като Пикасо – време е да го видим

26 March 2018

Снимка: National Geographic

Първият епизод от втория сезон на сериала „Геният“, който този път ще бъде посветен на живота на Пикасо, ще бъде излъчен на 22 април от 21:55 часа по National Geographic. Той ще е с дължина на пълнометражен филм и в ролята на художника ще видим Антонио Бандерас.

В сериала от 10 епизода на Fox 21 Television Studios и Imagine Television участва освен Антонио Бандерас и Алекс Рич в ролята на младия Пабло Пикасо. Ще видим и Клеманс Поеси, която е в ролята на Франсоаз Жило – френска художничка и авторка на бестселъри, от чиято десетгодишна любовна връзка с Пикасо се раждат две деца. Тя е единствената му любовница, достатъчно силна, за да издържи на страховитата му енергия и след това да продължи с живота си. Себастиан Роше е Емил Жило – тираничният баща на Франсоаз. Робърт Шийън играе Карлос Касагемас – испански студент по изобразително изкуство и поет, който е един от най-близките приятели на Пикасо. Попи Делевин играе Мария-Тереза Валтер – любовница и муза на Пикасо, която му ражда първата му дъщеря. Ашлин Франсиози е Фернанде Оливие – френска художничка и модел, на която Пикасо рисува над 60 портрета.

Майка ми ми казваше: „Ако си войник, ще станеш генерал. Ако си монах, ще станеш Папа“. Аз обаче бях художник и станах Пикасо.
Сериалът е заснет в много градове в Европа – в Париж, Малага, Барселона, Будапеща и Малта – и в него се появяват много известни личности, чиито пътища са се кръстосвали с този на Пикасо. Сред тях са Коко Шанел, Анри Матис, Жорж Брак и Жан Кокто. Световната премиера на Геният: Пикасо“ ще бъде едновременно на 43 езика в 172 страни.

Пабло Пикасо е сред най-влиятелните и възхвалявани художници на XX век, а кариерата му обхваща над 80 години от живота му, който продължава 91 години. През това време той създава около 50 хиляди творби. Пламенната му натура и неизчерпаем творчески импулс са неразривно свързани с личния му живот, който е изпълнен с бурни бракове, безброй афери и непрестанно менящи се политически и лични възгледи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР