Защо да използваме пробиотици от държавата, в която живеем?

Природата „мисли“ за всичко и най-вече за нас и здравето ни

20 March 2018

В какво се крие тайната на добрия пробиотик? Как да подберем най-подходящия за нас пробиотик? И защо трябва да използваме пробиотици от държавата, в която живеем? Това са важни въпроси, на които е добре да отговорим, за да може всеки един да направи своя правилен и информиран избор.

Знаете ли, че…

В организма на човек в зряла възраст има около 1,5 - 2 кг живи бактерии от над 1000 вида. Ключова роля за баланса и здравето играят представителите на млечнокиселите бактерии и бифидобактериите. Техният видов състав и количество са много динамични. Съвкупността от всички бактерии в чревния тракт бележат видово разнообразие, спрямо географския регион, начина на живот и хранене. На Балканите от векове млякото и млечните продукти са задължителен елемент от дневното меню. Българинът е консумирал кисело мляко, бяло саламурено сирене, кашкавал и извара от векове и е бил дълголетник.

История за българския пробиотик 

Микроскопичните организми, които населяват човешкото тяло и тяхната роля за функционирането му има дълга научна история. Руско-френският учен Иля И. Мечников, наречен още бащата на теорията за пробиотици, създава два труда още в началото на ХХ век. Обикаляйки из Балканските държави, той изгражда цяла научна теория за хранителните, диетичните и лечебните свойства на българското кисело мляко, показвайки за първи път сред учените връзката между храната, чревния баланс и здравето.

Мечников разглежда и въпросите за остаряването на човека и тясната му свързаност с храненето и микрофлората. След направени изследвания установява, че белтъчните вещества в дебелото черво загниват, ставайки токсични и вредни за човека. Те се абсорбират от организма и предизвикват промени в тъканите. В резултат настъпват старчески изменения при хората, които водят към ранна смърт. Мечников смятал, че вредното въздействие на гнилостните микроорганизми може да се премахне чрез постоянно заселване на лактобацили в чревния тракт и препоръчва българското кисело мляко като един от най-добрите начини да си ги набавим. Според него този продукт не само спира гнилостните процеси в червата, но съдържа и други вещества с благоприятни за човека ефекти. Иля събрал сведения за 36 страни и установил, че най-много столетници има в България – по четирима на 1000 души. Оказало се също, че повечето столетници са пастири, които редовно се хранели с кисело мляко. Така храната им доставя нужната доза полезни бактерии.

От поколение на поколение и от век на век 

Майката предава на своето дете първата доза от бактериите, без които не можем и впоследствие детето формира индивидуално разнообразие, което ще се променя и ще гарантира здравето през целия живот. Има данни от различни части на света, които доказват, че има разлики в състава на полезната чревна микрофлора, съответстващи с храната и географския регион. Затова една мултибактериална формула ще е по-ефикасна ако съдържа онези бактерии, които са от природата на даденото място, на което живеем.

В Лактофлор се влагат само български щамове млечно кисели бактерии, изолирани от запазени екологични райони със съхранена природа и от традиционните за българина млечни продукти. Рецептата за здраве е заимствана от първия пробиотичен продукт – българското кисело мляко, признато в цял свят с полезните си свойства. Така уникалните качества на българската пръчица - Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и нейния партньор - Streptococcus thermophilus са в основата на таблетките и капсулите LAСTOFLOR®. В състава им е заложено на висок брой жизнеспособни млечно-кисели бактерии, които са високо устойчиви към действието на храносмилателните ензими и стомашната киселинност, за да оцеляват и да влияят на стомашно-чревния тракт по благоприятен начин.

Лактофлор е полезен, защото:

- Бързо и ефикасно въздейства при нарушения в баланса на микрофлората на стомашно-чревния тракт, след прием на антибиотици и боледуване;
- Възстановява полезния състав и функциите на храносмилателната система;
- Създава ефективна бариера за патогенните бактерии;
- Има добър имуностимулиращ ефект;
- Подходящ при пациенти с хронични проблеми и при хора с временно нарушен баланс в стомашно-чревния тракт;
- За всеки, загрижен за здравето и за поддържане на полезния превес на добрите бактерии в чревния тракт, защото здравето идва от вътре.

Гамата на Лактофлор е клинично изпитана, успешно прилагана над 20 години при деца и възрастни и е без странични ефекти, и алергични реакции. Притежава доказан ефект при функционални стомашно-чревни разстройства, с различни причинители, които засягат различни отдели на стомашно-чревния тракт като част от състава на полезната чревна микрофлора.

Повече за продуктите: www.lactoflor.bg.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР