Вкусно, лесно и бързо

Скариди на тиган - предчувствие за лято

Диана Шингарова 22 март 2018

Няма по-вкусна храна от пресни морски дарове, приготвени семпло със зехтин и лимон, и малко люто. Скаридите са сред фаворитите ми за вкусна и бързо приготвена храна.

Необходими продукти за четири порции: спагети за 4 порции, 1 ч.л. безсолно масло, 4 с.л. зехтин, 4 скилидки чесън, фино настъргани, 500 г сурови кралски скариди, почистени (около 20-24 скариди в зависимост от размера), 1/4 чаша ситно накълцан пресен магданоз, прясно изцеден сок от половин лимон, щипка сол, щипка лют пипер, 1 броколи на цветчета, шепа чери доматчета, 4 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне: Пригответе спагетите съгласно указанията на опаковката. Докато се варят, загрейте маслото и зехтина в тиган на средна температура. Добавете чесъна и гответе, като внимавате да не покафенее. Добавете цветчетата броколи, разполовените чери домати, скаридите, пикантния пипер, лимоновия сок, солта и половината от магданоза. Гответе, докато скаридите порозовеят (2-3 минути на страна). Поднесете ги върху горещите спагети и поръсете с прясно настърган пармезан и останалия магданоз.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

 

снимка Диана Шингарова

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР