Усмивката на Мона Лиза

Петминутна процедура с Mona Lisa Touch лекува самочувствието и увереността на дамите. Д-р Валентин Николов от СБАЛ „Свети Лазар“ разкрива предимствата на новия лазер, подобряващ сексуалния живот на жените

06 March 2018

Д-р Николов, лазерите са последното направление в модерната акушеро-гинекология. Могат ли да заместят хирургическите дейности?

Това е метод, който е възможно най-щадящ за пациента и едновременно с това дава възможност на лекаря да работи с максимална прецизност. За първи път в България с нашия нов лазер Mona Lisa Touch имаме възможност да прилагаме иновативни практики от последно поколение. Така не само прецизираме терапията за пациентите, но и намаляваме практически до нула вероятността за странични ефекти.

При какви операции може да се използват лазерите?

Буквално при всички. Като се започне от най-масовите гинекологични операции през лечението на маточната шийка, на уринарната инконтиненция (незадържане на урина), влагалищната пластика, стягането и овлажняването на влагалището, операциите на външните полови органи и се стигне до ендоскопските миниинвазивни операции. При всяка от тези интервенции новият апарат увеличава прецизността, което свежда до минимум риска от засягане на тъканите в близост до третираното място. Не бива да пропускаме да споменем и времето за възстановяване на пациента, което се съкращава около два пъти.

Разкажете ни повече за лазера с нежното име Mona Lisa Touch.

Това е иновативна световна тенденция, която е достъпна за първи път в България вече и в СБАЛ „Свети Лазар“. Лазерът от най-ново поколение има за цел да подобри сексуалните функции и усещания при жените. Една от причините за сексуалната дисфункция при жените е хормоналният дефицит по време на менопауза. Този проблем засяга милиони жени по света, затова той не бива да остава в мъгла, завоалиран и неразкрит, а да се дискутира открито и да се търси решение.

Какви са най-честите оплаквания, които налагат терапия с Mona Lisa Touch?

Състояния след нормално вагинално раждане като деформация на женския генитален тракт, халтавост на влагалището, изпускане при малка нужда, болки при полов контакт и вагинална сухота. Друг контингент жени са тези в менопауза. При тях се наблюдава атрофия на влагалищната лигавица и изпускане при малка нужда. При прегледа се забелязва дали това се дължи на затихващите функции на яйчниците, или на предшестващи травматични раждания. Третата група са жени със сексуални проблеми поради анатомична несъвместимост между тях и партньора. Причината е в т.нар. халтаво влагалище и сексуалният акт не е задоволяващ и за двете страни. Към четвъртата група се причисляват жени, които прибягват към Mona Lisa Touch по естетически и козметични причини. При тези случаи апаратурата помага и за избелване в интимната зона.

Какъв точно е методът на работа с лазера?

Решението, което предлага Mona Lisa Touch, e вагинално неопeративно реконструиране, като се стимулира появата на нов колаген и еластични влакна, които регенерират тъканите. Това от своя страна води до стягане, повдигане и възстановяване на естествената влажност на влагалищните стени. Лазерното лъчение се сканира в 360 градуса, като постепенно апликаторът се вади стъпка по стъпка и така се обхожда цялата вътрешна повърхност на влагалището. Същинската лазерна терапия трае от 5 до 10 минути, като методът не налага прилагането на анестезия. Процедурата не изисква болничен престой и дава възможност на пациентката да се върне към нормалния ритъм на живот още същия ден.

Как са лекувани тези състояния досега у нас?

Практикувано е хирургично коригиране на входа на влагалището, за да е по-близък до този преди раждането. Този тип интервенция изисква престой от една седмица в болница, след това месец възстановяване вкъщи. В този период има ограничения в половия живот. С Mona Lisa Touch неудобствата са сведени до минимум. Процедурата е атравматична и на по-ниска цена в сравнение с хирургичната намеса. Влагалището се стяга, връща се чувствителността, получава се и по-добра лубрикация.

Колко процедури са необходими, за да се постигне желаният ефект?

За максимален ефект целият цикъл на терапия включва три сеанса, през около месец, а пакетната цена за всички тях е 2040 лв.
Предстои ни прекрасен проект послучай 8 март. Вечерта преди празника съвместно с Наталия Кобилкина ще направим безплатен семинар на тема женско здраве. Тогава дамите ще могат да се възползват и от промоционални условия.

Д-р Валентин Николов притежава защитена научна степен доктор на медицинските науки. Завършва медицина в София през 1979 г. По време на стажа си той се изгражда като многопрофилен специалист по акушерство и гинекология. Преминава през редица специализации в реномирани европейски университетски клиники. Той е и първият лекар у нас, който диагностицира пренатално ехографски вродения спинален дизрафизъм у плода. През 1999 г. д-р Николов съвместно със съпругата си изгражда и открива първата изцяло частна акушеро-гинекологична клиника в България – СБАЛ „Свети Лазар“.

5 КОМЕНТАРА
5
Милена
19 June 2018, 15:19

да, защото се върти на 300 градуса, не всички се въртят по този начин съответно ефект не знам доколко може да има.

4
Ели
19 June 2018, 11:48

Като човек който се е подложил вече на процедурата, мога да кажа, че много помага на жените в менопауза и също така на раковоболните.

3
Надя
19 June 2018, 10:00

Този лазер от оригиналните ли е ?

2
Петя
05 June 2018, 15:02

познавам и нераждали жени, които имат споменатите проблеми-.никоя жена не е застрахована от тях.

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР