Kиш с гъби, бекон и зелени маслини

Вкусно предложение за закуска, обяд или лека вечеря

Диана Шингарова 01 март 2018

Снимка: Диана Шингарова

Необходими продукти за една порция: 400 г замразено бутер тесто. За плънката: 3 яйца, 3/4 чаша течна сметана, 100 г кашкавал, 100 г бекон, 50 г чорисо, една глава лук, 30 г масло, 10 гъби печурки, сол и чубрица.

Начин на приготвяне: Подгответе си плънката, като запържите гъбите в маслото. Добавете бекона и ситно нарязания лук, чорисото и гответе до златисто. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете течната сметана, настъргания кашкавал, разбитите яйца, щипка сол и чубрица. Загрейте си предварително фурната на 220 градуса. Пригответе си масленото тесто и оформете основата на вашия киш. Може краищата да намажете с малко жълтък за по-апетитен вид. Покрийте тестото с хартия за печене и поръсете с керамични топчета за печене или боб, за да запазите формата вдлъбната и да има място за плънката. Печете така подготвеното тесто за 10 минути, добавете плънката и печете още 30 минути до готовност. Поднесете със заквасена сметана.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР