Ски & релакс

Два хотела, които очертават тенденциите в дизайна и начина на забавление в планинските курорти в Европа през 2018 г.

eva.bg 14 January 2019

Four Seasons, Франция

Снимка: пресофис на хотела

Four Seasons, Франция
Първият алпийски хотел от веригата Four Seasons бе открит през декември 2017 година в приказния френски курорт Межев. Построен е в сътрудничество с фондацията на барон Едмон дьо Ротшилд за продължаване на наследството, свързано с прословутото „изкуство да се живее“ (art de vivre) по френски маниер. Не случайно снимки от началото на миналия век на френското разклонение на могъщата банкерска фамилия показват елегантните баронеси на ски в Межев, които дават тон на зимните светски забавления в региона.

Новооткритият хотел носи духа на 30-те години, а в стаите присъстват и картини от частната колекция на барона. В хотела има гурме ресторант, воден от шеф Жюлиен Гатийон с две звезди Мишлен, и японски суши бар.

Най-привлекателен за дамите обаче е големият спа център (на 900 кв.м, което за алпийските височини е истински лукс), предлагащ терапии с не много познатите у нас световни марки за козметична грижа – Sodashi (100% натурални продукти) и Swiss Perfection (специалист в клетъчното възстановяване). Ски пистите под връх Арбоа са наблизо, но голямата атракция е хели-ски – придвижване с хеликоптер от хотела до най-добрите писти или трасета в Алпите.

Valsana Hotel & Appartments, Швейцария
В красивия и много посещаван от европейците планински курорт Ароса в кантона Граубюнден през декември 2017, точно в навечерието на новия ски сезон, отново отвори врати след продължително реновиране четиризвездният хотел Valsana. Декориран e от италианския архитект Карло Рампаци, дизайнът е смесица от местна традиция, ловджийски шик и етно елементи от Южна Америка. Това означава, че стаите и общите помещения са с настилки от опушен дъб, кожена мебел и ефектни декорации с тъкани или рисунки, заети от културата на ацтеките – необичайна, но радваща окото еклектика. От балкона гледките са красиви – към планинската верига или към езерото Оберзее.

Менюто на ресторант Twist в хотела предлага най-доброто от алпийската кухня, но и куп други здравословни алтернативи с гурме привкус.

След изморителен ден по пистите в района човек може да се поглези не само релаксирайки в закрития топъл басейн, но и с многобройните терапии за лице или тяло с козметика на Clarins.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР