Божествено вдъхновение

Пак две ревюта на Dolce & Gabbana в рамките на Седмицата на модата в Милано

26 February 2018

Доменико Долче и Стефано Габана обичат да глезят клиентите си и да ги карат да се чувстват специални. За втори сезон поред марката прави две ревюта за 24 часа в рамките на Седмицата на модата в Милано. „Тайното ревю“ се състоя в мартини бар, а поканени бяха най-верните им клиенти, инфлуенсъри, блогъри и италиански аристократи. Същите хора седяха на първия ред и на „официалното“ ревю на марката, на което обаче бяха показани съвсем различни дрехи. Темата беше „Преданост към модата“. 

„Модата не е работа, а отдаденост“, обяснява Долче. „Живееш, спиш и ядеш с модата, никога не спираш да мислиш за нея и да я обичаш с цялото си сърце.“ На модния подиум това посвещение се изразяваше чрез религиозна иконография – често срещана тема в колекциите на Dolce & Gabbana. Божественото вдъхновение се виждаше навсякъде – избродирани херувимчета, кръстове и богати украси от скъпоценни камъни, на главите на моделите се виждаха корони, а върху част от дрехите имаше надпис „моден грешник“. Чантите „летяха“ по подиума, но не благодарение на божията намеса, а с помощта на дронове.

Идеята на дизайнерите със сигурност не е случайна, имайки предвид темата на тазгодишната Met Gala - "Небесни тела: Модата и католическото въображение". Господ, светиите, църквата – за тях винаги са били вдъхновение за някои наистина декадентски, екстравагантни дрехи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР